Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Cevizli Elma Dolması

Cevizli Elma Dolması

Tarif: Turizm ve Gastronomi Profesyonelleri Derneği / Niğde Gastronomi / Bahar Şahin Öke

(8 Kişilik)

Malzemeler:

8 adet Niğde elması
1 bardak ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 bardak toz şeker
2 bardak su
Kaymak

Hazırlanışı:
Elmaların kabuklarını soyup, sap kısmından çay kaşığının yardımıyla iyice oyun. Kararmaması için limonlu suda bekletin. Ceviz içine tarçın ve toz şeker karıştırın. Elmaların içine bolca doldurun. Bir tencereye dizerek üzerine su ilave edin. Elmalar pişince servis tabağına çıkartarak soğumaya bırakın. Elmaları tepelerine birer kaşık kaymak koyarak ikram edin.

#cevizlielmadolması #elmadolması #elma #dolma #niğdeelması #misketelması #elmalıtarifler #apple #food #yummy #TurizmveGastronomiProfesyonelleriDerneği #NiğdeGastronomi

Tavsiye

Ton Balıklı Hamurlu Keseler

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kase konserve ton balığı 1 adet közlenmiş kırmızıbiber …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.