Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 266)

Tarifler

Patlıcan Reçeli

Malzemeler 30 adet küçük boy patlıcan 1.5 kilogram tozşeker 1 litre su 1 adet limonun suyu Patlıcan Reçeli Tarifi: Patlıcanların yeşil yapraklarıyla birlikte sap kısımlarını kesin. Kabuklarını soyun. Patlıcanları büyük bir tencerede üzerini geçecek kadar su ilavesiyle ocağa koyun. 15 -20 dakika haşlayın. Süzüp 4 -5 kez soğuk sudan geçirin. 20 dakika soğuk suda bekletin. Diğer bir tencerede tozşekeri1 litresu …

Devamını oku »

Sebzeli Tavuk

Malzemeler 110 gram maydanoz Yarım sivri biber 15 gram al biber 1 diş sarımsak 1 tutam tuz 1 tutam karabiber 10 gram kuru soğan Sebzeli Tavuk Tarifi: 150 gram tavuk göğsünü zırh bıçağı ile çekip, tuz ekleyin ve 20 dakika dinlendirin. Etleri şişe saplayıp kömür ateşinde iki yüzünü 10’ar dakika süreyle pişirin. Servis tabağına aldığınız etleri, pilav, kızartılmış biber ve …

Devamını oku »

Kroken-Patates Püresi

Malzemesi: 6 adet patates Yarım kilo lahana 150 gram biftek 1 çay bardağı süt 2 çorba kaşığı tereyağı Yeteri kadar karabiber, tuz, fesleğen Kroken-Patates Püresi Tarifi: Patatesleri haşlayıp süzdürün. Sütünü ilave edip püre yapın. Tuzlu suda ince kesilen lahanaları haşlayıp süzün. Tereyağında kuşbaşı kesilen etleri kavurun. Patates ve lahana ilave edin. Devamlı karıştırın. Bir kepçe lahana suyu katarak et yumuşayıncaya …

Devamını oku »

Tahinli Hünkar Beğendi

Malzemeler 400 gram bonfile 200 gram ince kuşbaşı kesilmiş kuru soğan 20 gram ay çiçek yağı 8 gram un 20 gram tereyağı 20 gram salça 1 adet domates Tuz Garnitürü için; 4 adet patlıcan-közlenmiş soyulmuş 40 gram rende kaşar 35 gram tereyağı 15 gram ayçiçeği yağı 300 gram süt 50 gram krema 10-15 gram un 5 gram tuz 20 gram …

Devamını oku »

Kuru Fasulye ve Patlıcanlı Kuzu Güveci

Malzemeler 300 gram kuzu kuşbaşı 1 adet soğan 3 diş sarımsak 1 adet yeşilbiber 1 adet kırmızıbiber 2 adet patlıcan 2 adet domates 100 gram kuru fasulye 50 gram mısır Kuru Fasulye ve Patlıcanlı Kuzu Güveci Tarifi: Soğan, sarımsak, yeşil ve kırmızıbiberi doğrayın. Bir tavaya 2 kaşık zeytinyağını koyun. Soğanları ve sarımsağı tavada soteleyin. Domatesin kabuklarını soyun ve küçük dilimler …

Devamını oku »

Bahçıvan Kebabı

Malzemeler: – 600 gr kuzu kuşbaşı – 60 gr margarin – 150 gr arpacık soğan – 150 gr havuç – 150 gr bezelye – 200 gr domates – 1 tatlı kaşığı tuz – 150 gr çalı fasulyesi – 150 gr kabak – 50 gr dolmalık biber – ½ demet dereotu – baharat torbası – 2,5 bardak  su Bahçıvan Kebabı Tarifi; …

Devamını oku »

Kahvaltı Tabağı (Azimü’ş Şan Kahvaltısı)

Kahvaltı Tabağı Malzemeleri; • 520 gram domates • 100 gram yeşil biber • 540 gram salatalık • 90 gram sele zeytin • 80 gram Ege kırma yeşil zeytin • 80 gram Kars kaşarı • 100 gram taze Çerkez peyniri • 100 gram İzmir tulum peyniri • 140 gram Ezine Peyniri • 80 gram lor • 50 gram dil füme • …

Devamını oku »

Brüksel Lahanalı Çeşnili Salata

Malzemeler 500 gram Brüksel lahanası 6-7 adet küçük domates Yarım demet maydanoz 2 yemek kaşığı ceviz içi 1-2 yemek kaşığı elma sirkesi 2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı Yeteri kadar tuz, karabiber Nar ekşisi, Lor peyniri Brüksel Lahanalı Çeşnili Salata Tarifi: Brüksel lahanalarını tuzlu kaynar suya atın. 4-5 dakikada hafif diri kalacak şekilde pişirin. Soğuk suya atın, süzüp iki parçaya bölün. …

Devamını oku »

İngiliz Usulü Gevrek Balık Elma Dilim Patates Eşliğinde

Malzemeler 1 adet deniz levreği Yeterli miktarda un ve kızartma yağı Hamur için malzemeler: 500 gram un 200 gram nişasta 1 adet yumurta beyazı 1 çorba kaşığı kabartma tozu 1 adet soda Yeterli miktarda tuz, şeker ve su Not: Kıvamı boza kıvamında olacak. İngiliz Usulü Gevrek Balık Elma Dilim Patates Eşliğinde Tarifi: Balıkları doğrayın ve baharatlarla marine edin. İlk olarak …

Devamını oku »

Enginarlı Meze

Malzemeler 2 adet enginar 1 su bardağı yoğurt 5 çorba kaşığı konserve mantar 2 diş sarımsak 5-6 adet biberli yeşil zeytin 2 yemek kaşığı mayonez 2 dilim salam 1 yemek kaşığı mısır 4 dal dereotu Zeytinyağı Tuz 1 yemek kaşığı bezelye Enginarlı Meze Tarifi: Enginarları temizleyip, limonla ovun. Haşlayıp küçük küçük doğrayın. Mantarları ince ince kıyın. Zeytinleri birkaç parçaya ayırın. …

Devamını oku »