Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Acılı Tarhana

Acılı Tarhana

acili_tarhanaMalzemeler

1750 gram salçalık kırmızıbiber

250 gram kırmızı acı biber

1 kilo orta boy salçalık domates

8 su bardağı un

1 çorba kaşığı tuz

500 gram süzme yoğurt

Hazırlanışı:

Salçalık biberlerin ve acı biberlerin ham çekirdeklerini temizleyip saplarını kestikten sonra zar şeklinde doğrayın. Salçalık domateslerin de kabuğunu soyup aynı sekilde doğrayın. Doğramış olduğunuz biberler ile domatesleri mutfak robotuna aktarın. Püre haline gelene dek ezdikten sonra geniş bir tencereye aktarın.

Tuzunu ekleyip orta ateşte sebzeler yumuşayıp suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın. Ilınmaya bırakın. Unu geniş bir hamur yoğurma kabına aktarın. Ortasını havuz gibi açın. Ilınmış sebzeler ile süzme yoğurdu ilave edin. Karışımı pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde toparlayıp çukur bir kaba aktarın. Üzerini temiz bir bezle örtüp oda sıcaklığında 3 gün bekletin. Bu süre boyunca hamuru günde üçer defa yoğurun.

Üçüncü günün sonunda geniş bir tezgahın üzerine temiz bir bez serin. Üzerine 1 kase kadar un serperek, hamurdan mandalinadan biraz daha büyük parçalar koparın. Hamur parçalarından birini alıp avucunuzun içinde düzleştirerek 2-3 santim yüksekliğinde parçalar hazırlayın. Hamur parçalarını un serpilmiş bezin üzerine yerleştirin. Hamurları oda sıcaklığında, kurudukça diğer tarafını çevirerek iki gün boyunca bekletin.

İkinci günün sonunda hamuru elinizle ufalayıp ince telli bir süzgeçten tahta bir kaşık yardımıyla un haline gelene kadar ufalayın. Tekrar temiz bir bezin üzerine aktarıp güneş almayan kuru bir yerde un haline gelene kadar bekletin. Tarhanayı ister kavanoza ister bez torblalara aktarıp muhafaza edin.

OKU ➤  Haşhaşlı Kek

Tavsiye

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet…

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet… Osmanlı Saray Kadayıfı, önceleri aile ve özel günlerde yapılan, daha …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir