Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 265)

Tarifler

Acılı Levrek Izgara

Malzemesi • 8 adet levrek fileto • 1 tatlı kaşığı acı pul biber • 1 çorba kaşığı kuru biberiye • 1 çay kaşığı karabiber • 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı • Tuz Acılı Levrek Izgara Tarifi; Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Bir tabağın içinde zeytinyağı, tuz ve baharatları karıştırın. Levrek filetoları yağlanmış tepsiye yan yana dizin. Üzerlerine …

Devamını oku »

Browni

Malzemeler Keki için: 3 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağından 2 parmak kadar az sıvıyağ 2 su bardağı un 1/2 su bardağı kakao 1 paket kabartma tozu Kreması için: 2 kahve fincanı un(Türk kahvesi fincanı) 1 su bardağı şeker 1 litre süt 1 paket krem şanti Üzeri için: 1 paket çikolata sosu …

Devamını oku »

Kıtırlı Balık Çorbası

Malzemeler: + 1 adet levrek + 1 baş soğan + 3 diş sarımsak + 2 çorba kaşığı un + Yarım çay bardağı sıvı yağ + 1 adet yumurtanın sarısı + 1 adet limon + 1 adet havuç + 1 çay kaşığı tuz + 1 tutam maydanoz + 5 adet milföy hamuru Kıtırlı Balık Çorbası Tarifi; Balığı 2 bardak su ile …

Devamını oku »

Haşhaşlı Şekerpare

Malzemesi • 250 gram un • 70 gram pudra şekeri • 1 adet yumurta • 120 gram margarin • 10 gram kabartma tozu • 30 gram toz fındık • 20 gram irmik • 10 gram kakao • Biraz vanilya Şerbet İçin: • 1 litre su • 1 kilo şeker • Yarım limon Yuvarlak Topları Batırmak İçin: • 250 gram haşhaş …

Devamını oku »

Piyaz

Malzemeler   2 su bardağı dermason fasulye 1 adet soğan 4 adet domates 2 fincan zeytinyağı 1 demet taze soğan Yarım demet maydanoz Tuz, pul biber 6 çorba kaşığı sirke Üzeri için; 4 adet haşlanmış yumurta Piyaz Tarifi: Akşamdan ıslattığınız fasulyeyi tencereye koyun. Ortasına, soğan ve domatesleri yerleştirin. Suyunu ilave edip, fasulyeleri haşlayın. Soğan ve domatesleri içinden çıkarıp suyunu süzün. …

Devamını oku »

Çipura Buğulama

Malzemeler 3 adet çipura 3 adet soğan Yarım demet maydanoz 2 adet defne yaprağı 3 adet domates 1 adet limon 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Çipura Buğulama Tarifi: Balıkları ayıklayıp yıkayın. Çelik tencereye yerleştirin. Soğanları piyazlık kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup, doğrayın, maydanoz ve limonu kıyın. Soğanı, domatesi, maydanozu üzerlerine yayın. Limon dilimlerini üzerine koyup tuz ve karabiber gezdirin. Zeytinyağı …

Devamını oku »

Tavuklu Buhara Pilavı

Malzemeler 2 adet kemiksiz tavuk göğsü 1 kase bezelye 2 adet havuç 2 bardak pirinç Sıvı yağ, karabiber, tuz Tavuklu Buhara Pilavı Tarifi: Tavuk göğüslerini haşlayın, ardından bezelye ve havucu da haşlayın. Havuçları küp küp doğrayın, haşlanmış tavukları lime lime edip pilav tenceresinin dibine yayın. Üzerine karabiber ve tuz atın. Sonra havucu ve bezelyeyi sırasıyla yayın, üzerin tekrar karabiber gezdirin. …

Devamını oku »

Soslu Patates Salatası

Malzemeler 3 tane orta boy patates 5 dal taze nane ve fesleğen 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak 1 adet limon Yeteri kadar tuz Soslu Patates Salatası Tarifi: Patatesleri çok ince kibrit çöpü şeklinde kesip buharda 10 dakika haşlayın. Mikserde nane ve fesleğen yapraklarını ezin. Sarımsak, limon suyu, tuz ve yağı ilave edip tekrar iyice çırpın. Yeşil bir sos …

Devamını oku »

Kış Türlüsü (Bitlis Mutfağı)

Malzemeler 1 su bardağı kuru barbunya 1 kase kuru patlıcan 1 kase kuru kabak 2-4 adet kuru dolmalık biber 1 kase kuru yeşil fasulye 300 gram kemikli kuzu eti 2 adet orta boy soğan 1 çorba kaşığı biber ve domates salçası karışımı Yeteri kadar tuz 2 çorba kaşığı tereyağı Kış Türlüsü (Bitlis Mutfağı) Tarifi: Kemikli eti düdüklüde haşlayın. Kuru sebzeleri …

Devamını oku »

Meksika Usulü Bakla Çorbası

Malzemeler 350 gram iç bakla 10 gram konserve mısır 5 adet domates 1 adet orta boy soğan 2 adet orta boy kabak 1 çorba kaşığı zeytinyağı 150 gram kıyma 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı biber 1 çorba kaşığı salça 2 tablet et suyu 1 tatlı kaşığı kişniş 1 adet ince doğranmış kereviz sapı Tuz, karabiber Meksika Usulü Bakla Çorbası …

Devamını oku »