Ana Sayfa » Tarifler » Acılı Ezme

Acılı Ezme

acili_ezmeMalzemeler:

250 gram taze ceviz içi

3 dilim bayat ekmek içi

1 su bardağı acı biber salçası

1 kahve fincanı sızma zeytinyağı

2-3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı toz kişniş

1 çay kaşığı kimyon

Birkaç dal taze kekik

Hazırlanışı:

Sarımsakları soyup havanda ezin. Ceviz içlerini mutfak robotunda irice çekin. Çukur bir kaba aktarın. Ekmek içlerini ıslatıp suyunu süzdürdükten sonra kabın içinde ufalayın. Kalan malzemeyi ekleyip iyice karıştırın. Ezmeyi sterilize edilmiş küçük kavanozlara aktarın. Kapağını sıkıca kapatıp buzdolabında muhafaza edin.

OKU ➤  Osmanlı mutfağının eşsiz lezzetleri İkbal’in “Saray Mutfağı”nda buluştu

Tavsiye

Parmesanlı Grissini

Parmesanlı Grissini

Parmesanlı Grissini (2 Tepsi İçin)   Malzemeler: 3 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz