Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Et İşi

Et İşi

0171Malzemeler:
• Kontrfile Et
• Salatalık
• Japon turpu
• Avokado
• Göbek marul
• Mayonez

Hazırlanışı:
Eti çok ince olacak şekilde dövün. Jülyen doğradığınız tüm yeşillikleri etin içine koyup sarın. Dışını susam, Antepfıstığı, öğütülmüş permasan ile süsleyip servis yapın.
Kuzu Sırtı
Kuzunun sırt etini 2 hafta boyunca vakumlu olarak soğutucuda dinlendirdikten sonra süt, zeytinyağı, deniz tuzu, tane karabiber, taze kekik, taze biberiye, taze adaçayı, sarımsak karışımında marine edin. Eti bu şekilde 48 saat boyunca dinlendirin.
Döküm ızgarada kuzu sırtını mühürledikten sonra önceden ısıttığınız döküm tavada et suyu ile birlikte pişirin. Arzu ederseniz et suyuna çok az limon, deniz tuzu ve karabiber ilave edebilirsiniz.

OKU ➤  Lezzetçibaşı’ndan Mangalcılara Lezzet Tüyoları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir