Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 264)

Tarifler

Panço Cipsli Tavuk Dolması

Malzemeler; 2 adet tavuk bonfile 100 gram zeytinyağı Yeterli miktarda taze kekik 2 diş sarımsak 20 gram kurutulmuş domates 50 gram taze kültür mantarı 8-10 dal ıspanak 20 gram rokfor peyniri 200 gram panço 100 gram galeta unu 2 adet yumurta Panço Cipsli Tavuk Dolması Tarifi; Tavuk bonfileyi yaprak şeklinde açın ve döverek zeytinyağında sarımsak ve taze kekik ile marine …

Devamını oku »

Şöbiyet

Malzemeler 8 tane baklavalık yufka (Yufkacı yoksa 1 paket hazır baklavalık yufka) 300 gr. çekilmiş ceviz 2 kaşık toz antep fıstığı veya ceviz 350 gr. tereyağ 1 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı dolusu irmik 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su Bir kaç damla limon suyu Şöbiyet Tarifi; Sütün içine irmiği ekleyip ateşte …

Devamını oku »

Yaprak Sarmalı Kuru Fasulye

Malzemesi: 250 gram kuru fasulye Yarım kilo kemikli parça et 1 baş soğan 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 kahve fincanı su 1 çorba kaşığı domates salçası 1 adet Arnavut biberi Yeteri kadar tuz Sarma için: 250 gram salamura asma yaprağı 250 gram kıyma 1 kahve fincanı pirinç 1 baş soğan Yarımşar demet maydanoz ve dereotu 2 kahve fincanı zeytinyağı 1 …

Devamını oku »

Sebze Salatası

Malzemesi • 4 adet küçük havuç • 4 adet körpe kabak • 2 adet patlıcan • 100 gram sultani bezelye • 100 gram çalı fasulye • Yarım demet maydanoz • 1 adet limonun suyu • 1 çay kaşığı kimyon • 1 diş sarımsak • Yarım su bardağı zeytinyağı • Tuz • Servis için marul yaprakları Sebze Salatası Tarifi; Havucu kazıyın. …

Devamını oku »

Taze Soğanlı Mercimek Çorbası

Malzemeler 1 çay bardağı yeşil mercimek 1 çay bardağı erişte 1 soğan 1 yemek kaşığı salça 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı kuru nane 2 adet yeşil soğan Tuz Taze Soğanlı Mercimek Çorbası Tarifi: Soğanı ince ince kıyın. Yeşil mercimeği yıkayın. Sıvı yağda soğanı kavurun. Salçayı katıp 4 su bardağı su ekleyip, mercimekleri katıp pişmeye bırakın. Mercimekler yumuşayınca …

Devamını oku »

Kepekli Diyet Kek

Malzemeler: 1 su bardağı kepek unu 1 su bardağı buğday unu Yarım su bardağı buğday 1 çorba kaşığı margarin 1 çay bardağı su 6 adet suni tatlandırıcı 2 adet yumurta Yarım su bardağı portakal suyu 2 çay kaşığı kabartma tozu 1 adet portakal kabuğu rendesi Kepekli Diyet Kek Tarifi; Suni tatlandırıcıları 1 çay bardağı suda eritin. Eriyen suni tatlandırıcıları, yağ …

Devamını oku »

Kremalı Kuşkonmaz Çorbası

Malzemeler 250 gram yeşil kuşkonmaz 1-2 sap taze soğan 100 gram tereyağı 100 ml. krema 500 ml. tavuksuyu Tuz, karabiber Kremalı Kuşkonmaz Çorbası Tarifi; Kuşkonmazları yıkayıp ayıklayın. Saplarını kesip tencereye koyun. Tavuksuyu ile haşlayın. Çiçeklerini (tomurcuklarını) kesip ayırın. Kalan gövdeyi kuşbaşı doğrayın. Yeşil soğanı ince ince kesin. Tavuk suyu kaynayınca altını kısıp 10 dakika pişirin. Süzgeçten geçirip suyunu ayırın. Bir …

Devamını oku »

Patates Bravas

Malzemesi • 1 kilo patates • 100 gram taze kaşar • 1 demet maydanoz • 150 gram domates sos Patates Bravas Tarifi: Patatesleri küp şeklinde doğrayın ve yağda kızartın. Bir kaba alıp üzerine domates sos dökün ve rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin. Fırında 2 dakika süreyle kızartın ve maydanoz ile servis edin.

Devamını oku »

Acılı Levrek Izgara

Malzemesi • 8 adet levrek fileto • 1 tatlı kaşığı acı pul biber • 1 çorba kaşığı kuru biberiye • 1 çay kaşığı karabiber • 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı • Tuz Acılı Levrek Izgara Tarifi; Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Bir tabağın içinde zeytinyağı, tuz ve baharatları karıştırın. Levrek filetoları yağlanmış tepsiye yan yana dizin. Üzerlerine …

Devamını oku »

Browni

Malzemeler Keki için: 3 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağından 2 parmak kadar az sıvıyağ 2 su bardağı un 1/2 su bardağı kakao 1 paket kabartma tozu Kreması için: 2 kahve fincanı un(Türk kahvesi fincanı) 1 su bardağı şeker 1 litre süt 1 paket krem şanti Üzeri için: 1 paket çikolata sosu …

Devamını oku »