Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 256)

Tarifler

Yeşil Limonlu Limonata

Malzemeler: 6 adet limon 2 adet yeşil limon 200 gram toz şeker Taze nane yaprakları 1 adet portakalın suyu 2 litre kaynar su   Hazırlanışı: Limonları iyice yıkayıp kurulayın. Kabuklarını rendeleyin ve limonların tümünü sıkın. Limon suyunu, portakal suyunu, kaynar suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu geniş bir kasede karıştırın. Üzerine kapatıp 1 gün boyunca bekletin. Portakal kabuğu, taze nane ve …

Devamını oku »

Sumak Ekşili Acur Dolması

Malzemeler 300 gram iri kıyım kuzu eti 150 gram pirinç 3 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı biber salçası 1 demet maydanoz 100 gram tane sumak 15 adet kurutulmuş acur 3 adet domates Tuz, karabiber Pul biber   Hazırlanışı Önce acurlarınızı ılık su içerisinde yumuşayana kadar bekletin. Pirinci yıkayıp, eti, salçayı, maydanozu, domatesi ve yemeklik doğranmış soğanı güzelce baharatlarla karıştırın …

Devamını oku »

İncirli ve Şeftalili Tart

Malzemeler: Hamuru İçin: 1,5 su bardağı un Bir tutam tuz 125 gram tereyağı 4 çorba kaşığı soğuk su Kreması için: 1 kahve fincanı mısır nişastası 1 çay bardağı toz şeker Bir tutam tuz 2 adet yumurtanın sarısı 1 kahve fincanı soğuk su 1 kahve fincanı sıcak su 1 çorba kaşığı tereyağı 1 paket vanilya Üzeri İçin: 1 adet büyük boy …

Devamını oku »

Sömelek Köfte

Malzemeler 500 gram bulgur 100 gram un 250 gram yoğurt 4 diş sarımsak 50 gram tereyağı 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı nane Tuz, karabiber   Hazırlanışı Öncelikle bulgurunuzu kaynar su ile ıslatıp şişmesini sağlayın ve bulgurlar şişince unu ve baharatları ilave edip karışımı iyice yoğurun. Köfte kıvamına gelince elinizle şekil verin ve tabağınıza dizin. Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp, …

Devamını oku »

Pastırmalı Madımak

 Malzemeler 300 gram kuru veya salamura madımak 2 adet kuru soğan 3 diş sarımsak 50 gram tereyağı 100 gram pastırma 100 gram pirinç 50 gram biber salçası Tuz, pul biber Karabiber   Hazırlanışı Öncelikle madımağınız kuru ise yarım saat sıcak suda ıslatın. Bir tencere içine tereyağını koyun ve soğanlarınızı yemeklik doğrayın. Sarımsakla beraber hafifçe kavurun, salçanızı, ince doğranmış pastırmayı ekleyin …

Devamını oku »

Fırında Labne Soslu Kereviz

Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat

Malzemeler 2 adet kereviz 1 paket labne peyniri 1 adet yumurta 3-4 dal maydanoz 3-4 dal dereotu 3-4 adet taze soğan 1 diş sarımsak Tuz,karabiber   Hazırlanışı Kerevizleri soyup yarım halka şeklinde kesin. Limonlu suda hafif diri haşlayın.1 tabağa alıp soğumaya bırakın.Diğer yandan labneyi çukur bir kaba alın.İçerisine çırpılmış yumurta, ince kıyılmış maydanoz, taze soğan, dereotu, ezilmiş sarımsağı ekleyin ve …

Devamını oku »

İncir Reçelli Panna Cotta

Malzemeler: 1 tatlı kaşığı toz jelatin 1 çay bardağı süt 2 kutu krema (400 ml) 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya Hazırlanışı: Süte jelatini ilave edip karıştırın. Birkaç dakika bekletin. Tencereye kremayı, şekeri aktarın. İyice çırpıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Jelatinli sütü ekleyin. Sürekli karıştırarak iyice çırpın. En son vanilyayı ekleyin. Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Karışım …

Devamını oku »

Yeşil Jöleli Armut Tatlısı

Malzemeler: 2 adet armut Yarım limon Yarım su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 1 paket yeşil elma/kivi jölesi Yarım çay bardağı file badem Çubuk tarçın 1 yemek kaşığı bal   Hazırlanışı Armutları soyup limonla ovun.Dar ve derin bir tencereye suyunu, toz şekerini,limon suyunu koyup kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Pişince soğumaya bırakın.Jöleyi paketteki tarifine göre hazırlayıp bir kadehin içine …

Devamını oku »

Yoğurtlu Biber Turşusu

Malzemeler 2 kilo dolmalık biber 3 yemek kaşığı tuz 2 kilo süzme yoğurt 1 kilo süt kreması 2 yemek kaşığı zeytinyağı   Hazırlanışı Dolmalık biberleri ayıklayıp yıkayın. Suyunu süzdürün. Biberlerin içini tuzlayıp tepsiye dizin. Akşamdan sabaha kadar bekletin.Biberlerin içinde biriken suları boşaltın. Süzme yoğurt ile kremayı karıştırın. Kaşık yardımı ile biberlere  doldurun.Doldurulan biberleri kavanozlara yerleştirin.Artan yoğurdu üzerine döküp 4-5 gün …

Devamını oku »

Mürdüm Eriği Reçeli

Malzemeler: 1 kg taze mürdüm eriği (Tercihen sert ve olgun olanı) 750 gram toz şeker Yarım limonun suyu Mürdüm Eriği Reçeli Hazırlanışı: Erikleri yıkayıp süzdükten sonra enine ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın. Reçelin daha yoğun bir kıvamda olmasını istiyorsanız bir gün öncesinden üzerine şeker ilave edip bekletmeniz gerekir. Erikli şekeri bekletme süresinden sonra ocağa aktarın. Şekerli meyveyi kısık ateşte 20 dakika …

Devamını oku »
Deneme bonusu