Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 256)

Tarifler

Enginarlı Patlıcan Böreği (Patlıcanlı Melitzanopita)

Malzemeler: • 8 adet patlıcan • 1 su bardağı sıvı yağı • 3 adet soğan • 4 diş sarımsak • 1 çorba kaşığı zeytinyağı • 4 adet yumurta • 2 çorba kaşığı un • 1 kahve fincanı ufalanmış bayat ekmek • Yarımşar demet kıyılmış dereotu ve nane • 1 kahve fincanı ufalanmış tulum peyniri • Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık …

Devamını oku »

Kayısılı Smoothie

Malzemeler: • 5-6 adet kayısı • 2 adet iri muz • 2 bardak soğuk süt • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt Kayısılı Smoothie Tarifi; Kayısıları doğrayın. Muzları iri iri dilimleyin. Blendera koyun, sütü ve yoğurdu ilave edip çırpın. Büyük bardaklarda soğuk olarak servis yapın.

Devamını oku »

Meyveli Enginar

Malzemeler • 4 adet temizlenmiş enginar • 1 adet soğan • 1 kahve fincanı zeytinyağı • 2 su bardağı portakal suyu • 1 adet havuç • 1 fincan soğuk su • Yarım çay kaşığı öğütülmüş tuz • 1 adet elma • 1 adet armut • Yarım ayva • 5 tane safran • 4 dal dereotu Meyveli Enginar Tarifi; Piyazlık doğranmış …

Devamını oku »

Terbiyeli Pazı Seskula Frikase

Malzemeler: • 3 demet pazı • 2 adet soğan • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 büyük fincan ince kıyılmış lahana • 1 adet rendelenmiş havuç • Yarım kahve fincanı balsamik sirke • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu • 1 su bardağı et veya sebze suyu Köfte için: • Yarım kilo kıyma • 1 adet soğan • Çay kaşığını ucu …

Devamını oku »

Domates Köftesi

Malzemeler • 4 adet iri boy domates • 1 adet soğan • 5’er dal dereotu, maydanoz ve fesleğen • 1 adet yumurta • 6 adet kurutulmuş domates • 2 kahve fincanı un • 1 paket kabartma tozu • 1 çay kaşığı öğütülmüş tuz • Bir tutam toz şeker • Bir tutam tarçın • Çay kaşığının ucu ile öğütülmüş karabiber Kızartmak …

Devamını oku »

Zencefilli Limon Soslu Biftek

Malzemeler • 500 gram biftek Limon Sosu İçin: • 1.5 yemek kaşığı mısır nişastası • 1 yemek kaşığı esmer şeker • 1 adet limon suyu • 1 çorba kaşığı bal • 1 çay kaşığı zencefil • 2 su bardağı su • 1 tutam kekik Zencefilli Limon Soslu Biftek Tarifi; Isıtılmış teflon tavaya biftekleri koyun. Yumuşayıncaya kadar arkalı önlü pişirin. Rengi …

Devamını oku »

Kabak Çiçeği Dolması

Malzemeler: • 20 adet kabak çiçeği • 1adet soğan • Yarım su bardağı zeytinyağı • Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık • 1 büyük kahve fincanı pirinç • 2 adet kuru incir • 2 adet kuru kayısı • 1 su bardağı su • Yarım tatlı kaşığı öğütülmüş tuz • Çay kaşığının ucu ile öğütülmüş karabiber • 5-6’şar dal maydanoz, nane ve …

Devamını oku »

Kuru Dutlu Rezene

Malzemeler • 2 adet rezene kökü • 2 dal rezene saçı,(arap saçı, maratho) • Yarım demet taze soğan • Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık • 1 kahve fincanı zeytinyağı • 2 su bardağı soğuk su • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu • 1 büyük kahve fincanı (beyaz) kuru dut • Yarım tatlı kaşığı öğütülmüş tuz • 1 tatlı kaşığı tozşeker …

Devamını oku »

Kirazlı Semizotu Pirpirim

Malzemeler: • 1 demet semizotu • 200 gram süzme yoğurt • 2 diş sarımsak • 100 gram kiraz • Tuz Kirazlı Semizotu Pirpirim Tarifi; Yoğurt ve sarımsağı bir tutam tuz atarak karıştırın. Yıkanmış temizlenmiş semizotunu hazırladığınız yoğurtla karıştırın. Çekirdeklerini çıkardığınız kirazla salatanızı süsleyin.

Devamını oku »

Pastırmalı Enginar Dolması

Malzemeler: • 4 adet küçük enginar • 100 gram pastırma • 2 adet yumurta • 1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar • 1 çorba kaşığı galeta unu • 1-2 sap yeşil soğan • 5-6 dal maydanoz • 2 yemek kaşığı zeytinyağı • Yarım limon Pastırmalı Enginar Dolması Tarifi; Enginarları kaynamakta olan su dolu bir tencereye koyun. Üzerine yarım limon sıkıp …

Devamını oku »
Deneme bonusu