Ana Sayfa » Tarifler » Mantı

Mantı

0168Malzemeler:
• 1 adet yumurta
• 2 su bardağı un
• 1 su bardağı su
• Tuz
İç Malzemesi:
• 200 gram kıyma
• 1 adet büyük boy soğan
• Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Unu hamur yoğurma kabına alın. Yumurtayı, suyu ve tuzu ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan yarım mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp un serpilmiş bir tepsiye alın. İç malzemesi için; Kıymayı, rendelenmiş soğanı, tuzu ve karabiberi karıştırın. Hamurların her birini un serpilmiş tezgahın üzerinde açın. Bıçak yardımı ile büyük kareler elde edin ve her karenin ortasına iç malzemeden paylaştırın. Üçgen olacak şekilde karşılıklı kenarlarından tutup yapıştırın. Mantı hamurlarını 2 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş bol kaynar suda haşlayın. Süzüp isteğe göre çırpılmış yoğurt ve domatesli sos eşliğinde hemen servis edin.

OKU ➤  Portakallı Tavuk Şiş

Tavsiye

Bayramda Porsiyonlarınız Avuç İçi Kadar Olsun

Bayramda Porsiyonlarınız Avuç İçi Kadar Olsun Yeditepe Üniversitesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yard. Doç. Dr. …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir