Herise

heriseMalzemeler

Yarım kilo kuru buğday

Yarım kilo kuzu kuşbaşı yada tavuk eti

10 su bardağı su

Yeterince sade yağ

Kaya tuzu

 

Hazırlanışı

Buğdayı geceden ıslatın.Kuzu kuşbaşıyı su ve tuz ilave ederek ocağa koyun. 1.5 saat piştikten sonra süzdüğünüz buğdayı ilave edin.Altı kısık olarak 1 saat daha pişirin.Lapa kıvamında olmasına dikkat edin.Su gerekirse su ilave edin.Suyunu çekmeye başladığında tahta kaşık yada tokmakla dövmeye başlayın.Bu kaşıkların gürgen yada portakal ağacından yapılı olmasına dikkat edin.Dövme işlemini yaklaşık 1 saat kadar sürdürün. Herise lime lime olunca altını kapatıp servis tabağına alın.Servis tabağındaki herisenin ortasına bir çukur açın.Kızdırdığınız sadeyağı ortasına döküp servis edin.

Not: Selçuklularda herise yapan kimseye “herras” denilirdi.

OKU ➤  Arzum 7/24 Otomatik Çay Robotuyla Zahmetsiz Çay Keyfi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir