Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 257)

Tarifler

Yer Fıstıklı Kurabiye

  Malzemeler √ 225 gram tereyağı √ 3 çorba kaşığı taneli fıstık ezmesi √ 225 gram un √ 50 gram mısır unu √ 115 gram pudra şekeri Yer Fıstıklı Kurabiye Tarifi; Fırını 180 derecede ısınmaya alın. Oda sıcaklığındaki tereyağını ve fıstık ezmesini kabın içinde karıştırın. Un çeşitlerini ve şekeri ilave edip kurabiye hamurunu yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp avucunuzun içinde …

Devamını oku »

Damla Sakızlı ve Zerdeçallı Mercimek Çorbası

Malzemeler: √ Yarım su bardağı kırmızı mercimek √ Yarım su bardağı sarı mercimek √ 1 tatlı kaşığı zerdeçal √ 3 adet damla sakızı (nohut büyüklüğünde) √ 30 gram tereyağı √ 1 adet havuç √ 1 adet soğan √ 1 adet küçük boy patates Damla Sakızlı ve Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tarifi; Mercimekleri yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Soyulup dörde bölünmüş soğan, …

Devamını oku »

Fırında Sebzeli Çipura

(2 Kişilik) Hazırlanma Süresi: 45 Dakika Pişirme Süresi: 35 Dakika Zorluk Derecesi: ** Malzemesi: 2 adet temizlenmiş çipura 2 adet kuşbaşı doğranmış patates 3 diş sarımsak 1 adet yeşil dolma biber 1 adet kırmızı dolma biber 1 adet sarı dolma biber 10-15 adet arpacık soğanı 10 adet kiraz domates 1 adet defneyaprağı 1 adet limon suyu Yeteri kadar tuz, karabiber …

Devamını oku »

Karışık Baklagiller Yemeği

Malzemesi: 1 çay fincanı kuru fasulye 1 çay fincanı barbunya 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan 2 diş sarımsak Yarım çorba kaşığı domates salçası 2-3 adet domates Yarım limon suyu 1 su bardağı su 1 çay kaşığı kırmızı tatlı pulbiber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı nane Yeteri kadar tuz Karışık Baklagiller Yemeği Tarifi: …

Devamını oku »

Somonlu Noddle Çorbası

Malzemeler: √ 1 adet orta boy havuç √ 300 gram somon balığı √ 1 adet orta boy kabak √ 1’er adet dolmalık kırmızı ve sarı biber √ 30 gram noddle (ince makarna) √ Birkaç dal semizotu √ 1 adet zencefil √ 1 tutam zerdeçal √ 2 çorba kaşığı zeytinyağı Somonlu Noddle Çorbası Tarifi; Havucu, kabağı ve dolmalık biberleri zar şeklinde …

Devamını oku »

Terbiyeli Sulu Köfte

  Malzemeler: • 300 gram kıyma • 1 kahve fincanı ince bulgur • 1 adet küçük boy soğan • 1 adet yumurtanın akı • 1 çorba kaşığı kırık pirinç • 10 dal kıyılmış maydanoz • Tuz, karabiber, kimyon • 1 adet orta boy havuç • 1 adet orta boy patates • 1 dal kereviz yaprağı • 30 gram tereyağı • …

Devamını oku »

Kestaneli ve Portakallı Beyaz Lahana Sarması

Malzemeler Yarım çay kaşığı tarçın1 adet portakal 2 çorba kaşığı toz şeker ¾ çay bardağı zeytinyağı 1 demet maydanoz 1 demet dereotu Yarım demet nane Tuz Kestaneli ve Portakallı Beyaz Lahana Sarması Tarifi; Kestanelerin karnından bıçakla çizik atın ve haşlayın. Haşlanmış kestanelerin kabuklarını alın. Pirinci 20- 25 dakika ılık tuzlu suda bekletin ve nişastası çıkana kadar birkaç kez yıkayın. Soğanları …

Devamını oku »

Kirazlı Tartöletler

Malzemeler 150 gram margarin 1 çay bardağı pudra şekeri Yarım çay bardağı fındık tozu 1 paket vanilya 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı su Aldığı kadar un Kreması için: 2 su bardağı süt 1 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı margarin 1  paket vanilya 400 gram kiraz 1 yemek kaşığı yeşil fıstık …

Devamını oku »

Buğday Salatası

Malzemeler • 1 su bardağı haşlanmış buğday • 4-5 adet yarı kurutulmuş domates • 1 çorba kaşığı kapari turşusu • Birkaç yaprak taze ve bebe ıspanak • 3 çorba kaşığı zeytinyağı • 1,5 tatlı kaşığı nar ekşisi Buğday Salatası Tarifi: Diri kıvamda haşlanmış buğdayı çukur bir kaba alıp zeytinyağı, tuz ve nar ekşisiyle karıştırın. Ispanakları yıkayıp iyice süzdükten sonra istediğiniz …

Devamını oku »

Fırında Elma Tatlısı

Malzemeler: • 4 adet büyük boy elma • 4 tatlı kaşığı esmer toz şeker • 2 çay kaşığı tarçın • 4 tatlı kaşığı Antepfıstığı içi Fırında Elma Tatlısı Tarifi; Elmaların kabuğunu soyup enine ikiye kesin ve çekirdeklerini temizleyin. Ortasında hafifçe çukur oluşturun. Elmaları fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine ve çukurun içine denk gelecek şekilde esmer şekeri, tarçını ve Antepfıstığı içini serpin. …

Devamını oku »