Ev Eriştesi

Ev Eriştesi
Puan ver

ev_eristesiMalzemeler

4 su bardağı un

1,5 kahve fincanı süt

2 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Süt ile yumurtaları çukur bir kabın içinde mikser yardımıyla çırpın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuzu ekleyip harmanlayın. Unun ortasını havuz gibi açın. Sütlü karışımı ilave edin.

Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Hamurları yağlı kağıt serili bir tepsiye aktarın. Üzerini bezle örtüp oda ısısında 1 saat dinlendirin. Hamurlardan bir tanesini alıp un serpilmiş tezgahın üzerine oklava yardımı ile hazır yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde açın.

Diğer hamuru da aynı şekilde açıp oda sıcaklığında iki tarafını arada bir çevirerek 1 saat dinlendirin. Yufkaları istediğiniz şekilde kestikten sonra 200 dereceli fırında kızartın. Kuru ve serin bir yerde muhafaza edin.

OKU ➤  Hem Pratik, Hem Lezzetli La Asturiana Nohut Konservesi

Tavsiye

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet…

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet…Puan ver Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet… Osmanlı Saray Kadayıfı, önceleri …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir