Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 168)

Tarifler

Isırgan Otlu ve Lorlu Mantı

Isırgan Otlu ve Lorlu Mantı (4 Kişilik)   Malzemeler 500 gram un 2 adet yumurta (oda sıcaklığında) 1 çay bardağı ılık süt 6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 demet ısırgan otu 1 su bardağı lor peyniri 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz, karabiber   Hazırlanışı: Hamuru için; Unun yarısını bir kaba alın, üzerine 2 yumurtayı, sütü, 4 …

Devamını oku »

Isırgan Otu Çorbası

Isırgan Otu Çorbası (4 Kişilik)   Malzemeler: 1 demet ısırgan otu Yarım su bardağı kırık beyaz mısır 1 adet patates 2 adet soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı zeytinyağı   Hazırlanışı: Beyaz mısırı bir tencereye alıp üzerine 10 bardak kadar su ilave edin. Su kaynadıktan sonra mısırları orta ateşte, yarım saat kadar haşlayın. Isırgan otunu temizlemek için ince …

Devamını oku »

Vişneli Islak Kek

Vişneli Islak Kek (4 Kişilik)            Malzemeler: 4 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 2 çorba kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket bitter çikolata (80 gr) 1 küçük kase dondurulmuş vişne 1 tatlı kaşığı nişasta Sosu İçin: 1 su bardağı vişne suyu 1 çorba …

Devamını oku »

Tahinli Sufle

Tahinli Sufle (2 Kişilik)   Malzemeler: 100 gram tereyağı 80 gram beyaz çikolata 5 adet yumurta (Sarıları ve akları ayrılacak) 50 gram toz şeker 1 çorba kaşığı un (Tepeleme) 40 gram tahin 1 çorba kaşığı file badem   Hazırlanışı: Tereyağını ve beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Yumurta sarıları ile aklarını ayırıp ayrı kaplara aktarın. Yumurta sarıları ile şekeri mutfak robotunda …

Devamını oku »

Kinoalı Avokado Salatası

Kinoalı Avokado Salatası (4 Kişilik)   Malzemeler: 400 gram körpe ıspanak 100 gram kinoa 200 gram avokado 200 gram kırmızı pancar 160 gram kiraz domates Erik Sos İçin: 200 gram mürdüm eriği 50 gram esmer şeker 5 gram taze limon suyu 50 gram zeytinyağı   Hazırlanışı: Kinoayı 15 dakika haşlayın ve süzdürüp kenara alın. Kırmızı pancarı 25 dakika haşlayın ve …

Devamını oku »

Detox Salata

Detox Salata (4 Kişilik)   Malzemeler: 400 gram körpe ıspanak 120 gram çilek 2 adet yeşil elma 50 gram taze nane 50 gram taze fesleğen 50 gram maydanoz 50 gram kereviz yaprağı 100 gram salatalık 100 gram kiraz domates 80 gram maş fasulyesi Portakal Sos İçin: 1 çay bardağı portakal suyu 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Bir tutam toz şeker …

Devamını oku »

Beş Peynirli Tortellini

Beş Peynirli Tortellini (2 Kişilik)   Malzemeler 200 gram beş peynirli tortellini makarna 100 gram krema 50 gram mantar Yağ Zeytinyağlı sarımsaklı sos 3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri Pesto sos Tuz Karabiber Hazırlanışı Tencereye suyu koyun, biraz tuz da ekleyip tortelliniyi haşlayın (yalnız 10 dakika hatta 11 dakika kadar haşlayın). Isıtılmış tavada bir miktar sarımsaklı zeytinyağı ile mantarları soteleyin. …

Devamını oku »

Izgara Somon Fileto

Izgara Somon Fileto (4 Kişilik)   Malzemeler: 800 gram somon fileto 400 gram ıspanak 100 gram mango 60 gram kuru üzüm 120 gram yaban pirinci 60 gram kavrulmuş kırık badem Lime (yeşil limon) Avokado Sos İçin: 200 gram avokado 100 gram kırmızı soğan 10 gram sarımsak 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber   Hazırlanışı: Yaban pirinci kaynayan suda …

Devamını oku »

Tenderloin

Tenderloin (4 Kişilik)   Malzemeler: 800 gram dana bonfile 8 adet taze kuşkonmaz 400 gram patates 200 gram enginar 4 gram safran 10 gram deniz tuzu 40 gram zeytinyağı 5 gram taze kekik Demi glace sos     Hazırlanışı: Bonfileyi 16 parça olacak şeklide dilimleyin. Kuşkonmazları soyduktan sonra 2 dakika kaynayan suda haşlayın. Sıcak suyunu süzüp buzlu suyun içinde birkaç …

Devamını oku »

Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake (8-10 kişilik)   Malzemeler 1 paket yulaflı bisküvi 50 gram tereyağı Kreması İçin: 1 paket labne peyniri 1 su bardağı yoğurt 2 adet yumurta 15 gram nişasta 1 çay kaşığı kadar vanilya 1 su bardağı toz şeker Limon Sosu İçin: 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı limon kabuğu (rendelenmiş şekilde) 50 gram tereyağı …

Devamını oku »