Künefe

kunefe-yemek-zevkiKünefe İçin Malzemeler

240 gram kadayıf

40 gram margarin

40 gram tereyağı

30 gram şerbet (yarım su bardağı şeker, 1.5 bardak su)

40 gram tuzsuz köy peyniri

20 gram fıstık

(4 Kişilik)

Künefe Hazırlanışı

Kadayıfları açın. Isıya dayanıklı bir tabağın dibine 80 gram margarin ve tereyağı karışımını yayın. Üstüne 100 gram kadayıfı yayın. Kadayıfın üzerine peynir ve fıstığı koyun. Üstüne de kalan 140 gram kadayıfı kapatın. İyice şekil verip 180 derecede pişirin. Piştikten sonra şerbetini ekleyin. Arzunuza göre kaymak veya dondurmayla servis edebilirsiniz.

OKU ➤  Mantarlı Ekmek Video

Tavsiye

Ramazan Ayında Kilomuzu Nasıl Kontrol Etmeliyiz?

Beslenme ve Diyet Uzmanı İrem Çelik Diyet döneminde korkulan zaman dilimlerinden biri olan Ramazan ayındayız… …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir