Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Kıymalı Sebze Dolma

Kıymalı Sebze Dolma

Kıymalı Sebze Dolma
Puan ver

temmuz-ozgur-yemek-zevkiKıymalı Sebze Dolma İçin Malzemeler:

6 adet kabak

6 adet patlıcan

300 gram kıyma

4 adet orta boy soğan

Yarım demet dereotu

1 çorba kaşığı salça

1 su bardağı pirinç

Tuz, karabiber

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Salçalı Sosu İçin:

1 çorba kaşığı salça

1 çorba kaşığı zeytinyağı

500 ml. sıcak su

Kabak-Patlıcan İçi Ezmesi İçin:

4 diş sarımsak

1 çorba kaşığı zeytinyağı

(8 Kişilik)

Kıymalı Sebze Dolma Hazırlanışı:

Patlıcan ve kabakları yıkayıp süzdükten sonra ortadan ikiye kesin.

Bir kaşık yardımı ile içlerini çıkarın. Sebzelerin içlerini daha sonra kullanmak üzere ayrı bir yerde bekletin.

Kabuğunu soymuş olduğunuz soğanları mutfak robotuna aktarın. Püre haline gelene kadar ezin.

Yoğurma kasesine kıymayı, püre haline getirmiş olduğunuz soğanı, kıyılmış dereotunu, salçayı, pirinci, tuzu ve karabiberi aktarın. İyice yoğurun.

Salçalı sosu için; Salçayı, zeytinyağını ve sıcak suyu ayrı bir kasede karıştırın. Sosunuz hazırdır.

Fırının ısısını 180 dereceye getirin.

Hazırladığınız kıymalı karışımı sebzelerin içine paylaştırın ve tercihen fırın ısısına dayanıklı döküm tencereye yerleştirin.

Üzerlerine hazırladığınız sosu dökün, ocağın üzerine alın, yüksek ateşte 5 dakika pişirin.

Bu arada önceden ayırdığınız sebze içlerini havanda ezilmiş 4 diş sarımsak ve zeytinyağı ile harmanlayın. Küçük bir fırın kabına yerleştirin.

Ocağın üzerinde 5 dakika ön pişirmesini yaptığınız dolmaları fırına aktarın. Aynı anda kabak-patlıcan karışımını da fırına alın. 1 saat boyunca dolmaları ve sebze içini pişirin. Sebze içini 30. dakikada çatalla ezerek alt üste edin. Tekrar fırına verin. Her iki yemek piştikten sonra fırından alın, sıcak sıcak servis yapın.

OKU ➤  Çook rahatlığıyla lezzetli bir Ramazan

Tavsiye

 “Hayallerimin peşinden koştum...”

 “Hayallerimin peşinden koştum…”

 “Hayallerimin peşinden koştum…”Puan ver  “Hayallerimin peşinden koştum…” İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir