Ana Sayfa » Tarifler » Tencerede Patatesli Köfte

Tencerede Patatesli Köfte

tencerede_patatesli_kofte_yemek_zevkiTencerede Patatesli Köfte İçin Malzemeler:

2 adet patates

2-3 adet kırmızı biber

2-3 adet yeşil biber

1 çorba kaşığı margarin

2 adet rendelenmiş  domates

1 tatlı kaşığı domates salçası

Köfte Hamuru İçin:

500 gram koyun kıyma

200 gram dana kıyma

1 dilim bayat ekmek içi

1 adet rendelenmiş soğan

1 adet rendelenmiş domates

1 adet yumurta

Yarım demet maydanoz

Tuz, karabiber, kimyon

(4 Kişilik)

Tencerede Patatesli Köfte Hazırlanışı:

Kıymaları çukur bir kaba alın. Ufalanmış bayat ekmek içini, kıyılmış soğanı, kıyılmış maydanozu, yumurtayı, rendelenmiş domatesi ekleyin. İyice yoğurun. En son tuzu ve baharatını ekleyip tekrar yoğurun. Hamurdan yarım mandalina büyüklüğünde parçalar koparın, avucunuzun içinde yassılaştırın.

Patatesin kabuğunu soyup dilimleyin. Biberleri irice doğrayın.

Sosu için; Domates salçası ile rendelenmiş domatesi iyice karıştırın.

Tencerede margarini eritin. Tencerenin içine köfte hamurunu, patatesi yan yana bitiştirerek dizin. Aralarına biber yerleştirin.

Üzerine hazırladığınız sosu dökün. Önce yüksek ateşte birkaç taşım kaynatın, daha sonra orta ateşe alın. Tencerenin kapağını kapatıp patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Arada bir tencerenin kapağını açarak su ilavesi gerekiyorsa azar azar sıcak su ekleyebilirsiniz.

OKU ➤  Hilton İstanbul Bomonti’den İftar Menüleri

Tavsiye

Ramazan Ayında Kilomuzu Nasıl Kontrol Etmeliyiz?

Beslenme ve Diyet Uzmanı İrem Çelik Diyet döneminde korkulan zaman dilimlerinden biri olan Ramazan ayındayız… …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir