Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Vişneli Anneanne Kurabiyesi

Vişneli Anneanne Kurabiyesi

Visneli_anneanne_kurabiyesi_yemek_zevkiVişneli Anneanne Kurabiyesi İçin Malzemeler:

450 gram un

125 gram pudra şekeri

150 gram margarin veya tereyağı

3 adet yumurtanın sarısı

1 paket vanilya

Vişne taneleri

1 adet yumurtanın akı

(2 Tepsi İçin) 

Vişneli Anneanne Kurabiyesi Hazırlanışı:

Elenmiş unu, pudra şekerini, oda ısısında yumuşamış margarini veya tereyağını, yumurta sarılarını ve vanilyayı hamur yoğurma kabına veya mutfak robotunun yoğurma aparatına aktarın. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. Her kurabiye hamurunun ortasına baş parmağınızla bastırarak hafifçe çukur oluşturun. Her hamur toplarını önce yumurta akına bulayın, sonra da yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin. Fırından alın, ılınınca üzerlerindeki boşluklara vişne taneleri yerleştirin.

OKU ➤  Mozarellalı ve Fesleğenli Fırın Makarna 

Tavsiye

Bayramda Porsiyonlarınız Avuç İçi Kadar Olsun

Bayramda Porsiyonlarınız Avuç İçi Kadar Olsun Yeditepe Üniversitesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yard. Doç. Dr. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir