Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 169)

Tarifler

Dondurmalı İrmik Helvası

Dondurmalı İrmik Helvası (4 Kişilik)   Malzemeler 1 su bardağı irmik 1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı süt yada 1 su bardağı süt + 1 su bardağı su 4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin 4 yemek kaşığı çam fıstığı (arzu edilirse dövülmüş fındık yada ceviz tercih edilebilir) Her kaseye 1 top sade dondurma   Hazırlanışı Küçük bir sos …

Devamını oku »

Çikolatalı Mandalinalı Cheesecake

Çikolatalı Mandalinalı Cheesecake (8 Kişilik)   Malzemeler İlk Kat İçin: Bir paket kakaolu bisküvi 6 yemek kaşığı tereyağı İkinci Kat İçin: 2 adet yumurta 100 gram toz şeker 50 gram tereyağı 200 gram labne peyniri Yarım çay bardağı un 1 paket toz muzlu puding 1 su bardağı süt 1 kutu mandalina konservesi Üçüncü Kat Ganaj İçin: 100 gram bitter kuvertür …

Devamını oku »

Çikolatalı Brownie

Çikolatalı Brownie   ( 8 kişilik)   Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker, 3/4 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 25 gram kakao 1 paket kabartma tozu, 2 su bardağı un Üzeri İçin Ganaj: 100 gram bitter kuvertür çikolata 100 gram krema   Hazırlanışı Yumurtayı kar beyaz oluncaya kadar çırpın. Şeker ilave edip, çırpmaya devam edin. …

Devamını oku »

Buzdolabı Böreği

Buzdolabı Böreği (6 Adet Orta Boy Börek İçin)   Malzemeler: 3 adet hazır yufka 1 kase ufalanmış beyaz peynir 1 çay bardağı sıvı yağ 1 kilo ıspanak 1 kilo pırasa Tuz, pul biber   1.AŞAMA: Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra birkaç kaşık sıvı yağda kavurun. Ufalanmış beyaz peyniri ve baharatını ekleyip tatlandırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Pırasaları da temizleyip küçük küçük …

Devamını oku »

Winter Zalatta

Winter Zalatta (2-4 Kişilik)   Malzemeler Akdeniz yeşilliği 1 adet avokado 50 gram enginar 100 gram kuru üzüm 50 gram ceviz 100 gram çörekotu 20 gram brokoli 20 gram brüksel lahanası 20 gram karnabahar 30 gram jalepeno biber 50 gram tahin 50 gram pekmez 100 gram tavuk 50 gram çeri domates 15 gram salatalık   Hazırlanışı: Falafel için; İnce köftelik …

Devamını oku »

Fıstıklı Katmer

Fıstıklı Katmer (2 Kişilik)   Malzemeler: 2 adet hazır baklava yufkası 50 gram kaymak 50 gram Antep fıstığı 50 gram tereyağı   Şerbeti İçin: 1 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı limon suyu   Fıstıklı Katmer Hazırlanışı: Şerbeti için; Suyu ve şekeri sos tenceresine alın. Yoğun bir kıvam elde edene kadar kaynatın. Şerbeti ocaktan indirmeye 1 …

Devamını oku »

Zalatta Steak Köfte

Zalatta Steak Köfte (1 Kişilik)   Malzemeler 1 adet yumurta 10 gram galeta unu 80 gram dana-kuzu karışık 2 gram tuz 2 gram soğan 1 gram karabiber 0,5 gram sarımsak Elma dilim patates Akdeniz yeşillikleri Erişte Sos İçin: Ketçap Mayonez   Hazırlanışı Tüm malzemeleri iyice karıştırıp, yoğurun. Şeklini verin, kızartın. Servis tabağına; Akdeniz yeşilliklerini, elma dilimli patatesi ve erişteyi ekleyin.

Devamını oku »

İtalyan İşi Minestrone Çorba

İtalyan İşi Minestrone Çorba (4 Kişilik)   Malzemeler 250 gram havuç 250 gram pırasa 150 gram kereviz 250 gram kabak 150 gram pazı 30-40 gram ay çiçek yağı   Hazırlanışı Küp doğranmış pırasaları ve havuçları orta ateşte ay çiçek yağı ile sotelerken kabak ve kerevizi ilave edip soteleme işlemine devam edin. Sonra sotelenen sebzelere tuz, karabiber ve sebzeli çeşni ilave …

Devamını oku »

Patlıcan Oturtma

Patlıcan Oturtma (4 Kişilik)   Malzemeler 2 adet orta boy patlıcan 300 gram levrek balığı 50 gram ayıklanmış fener balığı 1 adet al biber Yarım kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı karabiber 3 diş sarımsak Sosu İçin: Yarım çay bardağı krema 1 çorba kaşığı soya sosu 1 tutam kaşar peyniri rendesi   Hazırlanışı Patlıcanları 4 parça halinde …

Devamını oku »

Briwat

Briwat (12 Adet İçin)   Malzemeler: 4 kat hazır baklava yufkası 1 adet tavuk göğüs eti 10 adet çiğ badem 5 adet ceviz içi 2 tatlı kaşığı bal 1 tatlı kaşığı tarçın 1 adet yumurta Yarım su bardağı sıvı yağ (Kızartmak isterseniz)   Hazırlanışı: Tavuk göğüs etini haşlayın. Haşladığınız eti süzüp iri parçalar halinde doğrayın ve mutfak robotuna aktarın. Badem …

Devamını oku »