Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 159)

Tarifler

Abant Kebabı

Abant Kebabı Malzemeler: 2 adet topan patlıcanı 250 gram dana eti 1 adet soğan 1 çorba kaşığı biber salçası 2 adet domates 2 adet sivri biber 1 dal taze biberiye 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çorba kaşığı tereyağı Üzeri İçin: 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri Abant Kebabı Hazırlanışı: Patlıcanları enine ikiye kesin. içini kaşık yardımı ile çıkartın. …

Devamını oku »

Közlenmiş Patlıcan Salatası

Közlenmiş Patlıcan Salatası Malzemeler: 3 adet patlıcan 1 adet limon Yarım demet maydanoz 1 adet soğan 2 adet kapya biber (közlenmiş) 2-3 adet sivribiber (közlenmiş) 1 adet büyük boy domates Tuz, karabiber Yarım çay bardağı zeytinyağı Közlenmiş Patlıcan Salatası Hazırlanışı: Patlıcanları yüksek ateşte közleyin. Kabuklarını soyun ve içi soğuk su dolu bir kabın içine aktarın. Birkaç dakika beklettikten sonra patlıcanları …

Devamını oku »

Taze Bakla Çorbası

Taze Bakla Çorbası Malzemeler: 300 gram taze bakla 1 adet limonun suyu Tuz, karabiber 2 çorba kaşığı sıvı yağ 3 çorba kaşığı un 500 gram yoğurt 1 adet yumurtanın sarısı 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı tereyağı Taze Bakla Çorbası Hazırlanışı: Baklayı temizleyin. Küçük küçük doğrayıp 1 tatlı kaşığı kadar un ve 1 adet limonun suyu ilave edilmiş su dolu …

Devamını oku »

Pastırmalı Yabani Kuşkonmaz Kavurması

Pastırmalı Yabani Kuşkonmaz Kavurması Malzemeler: 2 demet filiz 3-4 dal taze soğan 4 dilim pastırma 2 adet yumurta Tuz Zeytinyağı Pastırmalı Yabani Kuşkonmaz Kavurması Hazırlanışı: Elinize bir adet filiz alın. Tepesinden başlayarak üç parmak boyunda çıt çıt koparın. Ta ki eğilmeye başlayıp kopmaya zorlanınca bırakın. Doğranmış filizleri yıkayıp süzün. Taze soğanları temizleyip küçük küçük doğradıktan sona yıkayıp süzün. Zeytinyağını tavada …

Devamını oku »

Enginarlı Taze Bakla Çorbası

Enginarlı Taze Bakla Çorbası Malzemeler: 500 gram taze bakla 2 adet bebek enginar 2 dal taze sarımsak 1 kase süzme yoğurt 1 adet yumurtanın sarısı Yarım limonun suyu 1 demet dereotu 1 kahve fincanı zeytinyağı Enginarlı Taze Bakla Çorbası Hazırlanışı: Taze baklaların kılçıklarını temizleyip kaşığa sığacak şekilde küçük küçük doğrayın. Tencerede suyu kaynatın. Ayıklanmış taze baklaları 5 dakika haşladıktan sonra …

Devamını oku »

Arapsaçlı Kuru Fasulye

Arapsaçlı Kuru Fasulye Malzemeler: 1 demet Arapsaçı (rezene) 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet büyük boy soğan 1 adet havuç 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye 1 su bardağı su Tuz Arapsaçlı Kuru Fasulye Hazırlanışı: Arapsaçlarını irice doğrayıp yıkadıktan sona süzün. Zeytinyağının yarısını ısıtılmış tencereye aktarın. Soğanları şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Küp doğranmış havucu ve arapsaçlarını ilave edin. Birkaç dakika kavurup …

Devamını oku »

Kuz Etli Çağlalı Enginar

Kuz Etli Çağlalı Enginar Malzemeler: 500 gram kuzu eti veya beyaz etli balık 4 adet enginar (temizlenmiş) 1 çay bardağı zeytinyağı 7-8 adet çağla 1 adet soğan (küp doğranmış) 1 adet limonun suyu Kuz Etli Çağlalı Enginar Hazırlanışı: Enginarları temizlemek için saplarından 4 santim kalacak şekilde kesin. Dış yapraklarını tek tek kopararak iç yapraklar çıkıncaya kadar temizleyin. iç yaprakların uçunu …

Devamını oku »

Taze Bakla Dolması

Taze Bakla Dolması Malzemeler:  500 gram taze bakla (tercihen büyük boy) 1 adet soğan 150 gram kıyma 2 çorba kaşığı pirinç veya bulgur Tuz, karabiber 3-4 dal dereotu 1 kahve fincanı zeytinyağı Taze Bakla Dolması Hazırlanışı: iç malzemesi için; Kıymayı çukur bir kaba alın. Çok ince kıyılmış soğanı, pirinci, tuzu, karabiberi ve kıyılmış dereotunu ilave edin. 1 tatlı kaşığı kadar …

Devamını oku »

Salçalı ve Kekikli Tost

Salçalı ve Kekikli Tost Malzemeler: 1 tatlı kaşığı salça 1 dal taze kekik 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tutam toz kırmızı biber 1 tutam kimyon 1 adet bazlama tost ekmeği 2 dilim dil peyniri 3-4 dilim jambon (İsteğe göre) Salçalı ve Kekikli Tost Hazırlanışı: Salçayı, ince kıyılmış taze kekiği, kimyonu, zeytinyağını, toz kırmızıbiberi bir kasede karıştırın. Hazırladığınız sosu, enine ikiye …

Devamını oku »

Şarküteri Böreği

Şarküteri Böreği Malzemeler: 1 adet hazır pide hamuru 4-5 dilim jambon 4-5 dilim pastırma 100 gram dil peyniri 1 dal taze kekik 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı kuru kekik Üzeri İçin: 1 dal taze biberiye 1 adet yumurtanın sarısı Çörek otu Şarküteri Böreği Hazırlanışı: Sosu için; Yaprak yaprak ayrılmış taze kekiği, kuru kekiği, …

Devamını oku »
Deneme bonusu