Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 160)

Tarifler

Çilekli Ekler

Çilekli Ekler Malzemeler: 50 gram su 50 gram tereyağı 50 gram süt 80 gram un 2 adet yumurta Pastacı kreması Çilekli Ekler Hazırlanışı: Su, tereyağı ve sütü bir arada kaynattıktan sonra içine un ekleyin. 5 dakika boyunca kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin. Karışımı bir mayonez tenceresine alın. Çırpma teli yardımıyla yumurtaları yavaşça hamura yedirin. Teflon bir tepsinin içine sıkma …

Devamını oku »

Süzme Yoğurtlu Semizotu Salatası

Süzme Yoğurtlu Semizotu Salatası Malzemeler: 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 dal taze kıyılmış sarımsak 2 adet çarliston biber 1 kase semiz otu (yaprak yaprak ayrılmış) 1 kase süzme yoğurt 4-5 dal dereotu (irice doğranmış) 4-5 dal nane (irice doğranmış) 1 adet salatalık (rendelenmiş) Süzme Yoğurtlu Semizotu Salatası Hazırlanışı: Zeytinyağını tavada ısıtıp ince kıyılmış taze sarımsak ile çarliston biberi kavurun. Ocaktan …

Devamını oku »

Buğdaylı Yaprak Sarma

Buğdaylı Yaprak Sarma Malzemeler: 500 gram asma yaprağı ,300 gram buğday 100 gram pirinç ,1 demet maydanoz 6 adet soğan, 50 gram kuş üzümü 20 gram sarımsak, 10 gram yenibahar 10 gram karabiber, 20 gram kuru nane 20 gram biber salçası, 20 gram domates salçası 50 ml. zeytinyağı ,1 çay kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı limon tuzu Tuz Buğdaylı …

Devamını oku »

Közlenmiş Biberli Fırın Kabak

Közlenmiş Biberli Fırın Kabak Malzemeler:  2 adet büyük boy kabak 1 adet közlenmiş kırmızı biber 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 2 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz peynir 1 çorba kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık 1 çorba kaşığı zeytinyağı Dereotu Közlenmiş Biberli Fırın Kabak Hazırlanışı: Kabakları yıkayıp kabuklarını kazımadan enine ikiye kesin. içlerini tatlı kaşığı yardımı ile tabanına değmeyecek şekilde çıkartın. Kabağın …

Devamını oku »

Süzme Yoğurtlu Turşu Salatası

Süzme Yoğurtlu Turşu Salatası Malzemeler:  4-5 adet büyük boy turşu 1 kase süzme yoğurt Yarım demet dereotu Yarım demet nane 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Süzme Yoğurtlu Turşu Salatası Hazırlanışı:  Turşuyu kalınca dilimleyin. Kırmızı toz biber dışındaki tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Servis tabağına aktardıktan sonra kırmızı toz biber serperek servise hazır edin.

Devamını oku »

Kimyonlu Taze Patates

Kimyonlu Taze Patates Malzemeler: 1 kilo taze patates 1 dal taze biberiye 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tereyağı 1’er çay kaşığı kırmızı pul biber, toz biber 3-4 dal maydanoz 1 su bardağı tavuk suyu veya sıcak su Kimyonlu Taze Patates Hazırlanışı:  Taze patateslerin kabuğunu soymadan yıkayıp kurulayın. Patatesleri ikiye veya üçe kesin. Geniş bir …

Devamını oku »

Lorlu Marul Sarması

Lorlu Marul Sarması Malzemeler: 20-25 yaprak yağlı marul (kırmızı lolorosso) 1 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı sıcak süt 2 çorba kaşığı kaymak Tuz, karabiber, kırmızı toz biber 1 çorba kaşığı tereyağ Lorlu Marul Sarması Hazırlanışı: Elinizin büyüklüğündeki marul yapraklarını sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletin. Daha sonra süzün. Önce bulgurun üzerine sıcak sütü ekleyin. Şişmesi için 10 dakika bekletin. …

Devamını oku »

Volcano

Volcano Malzemeler:  300 gram bitter çikolata 10 adet yumurta 175 gram toz şeker 175 gram un Volcano Hazırlanışı:  Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Yumurta ve şekeri mikserde çırpın. Un, çikolata ve tereyağını ekleyip mikserde tekrar çırpın. Karışımı yağlanmış fırın kablarına koyun. 300 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirip, sıcak sıcak dondurmayla servis edin.

Devamını oku »

Baklava Dilimli Izgara Tavuk

Baklava  Dilimli Izgara Tavuk Malzemeler: 1 kilo tavuk göğüs eti 1 paket (42 gr) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Tavuk Terbiye Çeşnisi 5 yemek kaşığı (55 ml.) su 9 yemek kaşığı (65 ml.) sıvı yağ Baklava  Dilimli Izgara Tavuk Hazırlanışı: Tavuk göğüs etini tezgahın üzerine yerleştirin. Keskin bir bıçak ucu yardımı ile tabanından kopmayacak şekilde baklava dilimi gibi kesikler oluşturun. …

Devamını oku »

Acılı Izgara Tavuk Kanatlar

Acılı Izgara Tavuk Kanatlar Malzemeler:  1 kilo tavuk kanat 1 paket (42 gr) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Acılı Kanat Terbiye Çeşnisi 6 yemek kaşığı (45 ml.) sıvı yağ Yeşil ve sarı biber Marul yaprakları 2 baş büyük boy sarımsak (ızgara için) Acılı Izgara Tavuk Kanatlar Hazırlanışı: Çukur bir kabın içine tavuk kanatlarını Ülker Ducros Izgara ve Mangal Acılı Kanat …

Devamını oku »