Ana Sayfa » Tarifler » Zeytinyağlı Taze Fasulye

Zeytinyağlı Taze Fasulye

zeytinyagli_taze_fasulye_yemek_zevkiZeytinyağlı Taze Fasulye İçin Malzemeler:

1 kilo taze fasulye

3 adet soğan

1,5 çay bardağı zeytinyağı

3 adet domates

1 tatlı kaşığı toz şeker

(4 Kişilik)

Zeytinyağlı Taze Fasulye Hazırlanışı:

Fasulyeleri temizleyip soğuk suyun içine atın.

4 çorba kaşığı zeytinyağını tencerede ısıtıp kıyılmış soğanları kavurun. Ocaktan alın.

Domateslerin kabuklarını soyun. Çekirdeklerini temizleyip suyunu süzün. Zar şeklinde doğrayıp yarısını tenceredeki soğanların üzerine yayın.

Fasulyeleri de düzgün bir şekilde tencereye dizin. Üzerine kalan domatesleri serpin. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Şekeri de serpin. Önce yüksek ateşte 2-3 dakika pişirin. Daha sonra ateşi kısın. Yarım saat daha pişirin. Ocaktan almaya 5 dakika kala, kalan zeytinyağını dökün.

OKU ➤  Ramazan Sofranızdan Çorbayı Eksik Etmeyin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir