Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri (sayfa 28)

Hamur İşi Tarifleri

Puf Poğaça

Malzemeler: 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket margarin (250 gram) 3 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 paket yaş maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz 6 su bardağı un Peynirli iç malzemesi için: 300 gram beyaz peynir Yarım demet maydanoz 1 adet yumurtanın sarısı Susam, çörekotu Hazırlanışı: Yaş mayayı 1 yemek kaşığı şeker ilave …

Devamını oku »

Tahinli Kek

Malzemeler: 3 adet yumurta 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 4 çorba kaşığı tahin 2,5 su bardağı un Üzeri için: 1 kahve fincanı ceviz içi 1-2 çorba kaşığı tahin Hazırlanışı: Önce şekeri ve yumurtaları mikserle köpürene kadar çırpın. Sonra kalan malzemeyi ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam elde edene dek …

Devamını oku »

Cevizli Ekmek

Malzemeler • 1 kilo un • 50 gram maya • Yarım litre su • 5 su bardağı ceviz içi • 1 çay bardağı sıvı yağ • Tuz, toz şeker, tarçın Cevizli Ekmek Tarifi Mayayı birkaç yemek kaşığı ılık suda eritin. Suyu, birer tutam tuzu ve şekeri ekleyin, karıştırın. Unun ortasını havuz gibi açın ve mayalı suyu ilave edin. Pürüzsüz bir …

Devamını oku »

Sebzeli Çiğbörek

Malzemeler: • 2.5 su bardağı elenmiş un • 1 çorba kaşığı sirke • 1 tatlı kaşığı tuz • Aldığı kadar un İçi İçin: • 350 gram kıyma • 2 adet soğan • 2 adet domates • 2-3 adet taze biber • Yarım demet maydanoz • Tuz, karabiber Kızartmak İçin: • 2 su bardağı sıvı yağ Sebzeli Çiğbörek Tarifi:  İçi için; …

Devamını oku »

Mantı

Malzemeler: • 2 su bardağı tepeleme un • 3/4 su bardağı su • 1 çay kaşığı tuz • 150 gram kıyma • 1 çorba kaşığı kıyılmış soğan • Kimyon, karabiber • Kızartmak için sıvı yağ Mantı Tarifi; Unu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp önce tuzu sonra da suyu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru toparladıktan sonra iki …

Devamını oku »

Otlu Mısır Ekmeği

Malzemeler: • 1 kilo karışık ot (pazı, pırasanın yeşil kısmı, ıspanak, ısırgan otu gibi) • 1 adet soğan • 2 çorba kaşığı sıvı yağ • 1 tatlı kaşığı tuz Ekmek hamuru için: • 5,5 su bardağı mısır unu • 1 kahve fincanı sıvı yağ • 1 tatlı kaşığı tuz • 3 kahve fincanı soğuk su • 6 kahve fincanı sıcak …

Devamını oku »

Kıymalı Krep

Malzemesi  250 gram kıyma 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet kıyılmış soğan 2-3 adet sivribiber 1 çorba kaşığı domates püresi Tuz, karabiber  Krep hamuru için: 2 su bardağı un 2 su bardağı süt 2 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz  Kıymalı Krep Tarifi; Krep hamuru için un, süt, yumurtalar ve tuzu çırpın. Cera-Moni Plus tavayı ısıtın. Hamurdan küçük bir …

Devamını oku »

Renkli Börek

Malzemeler: • 4 adet hazır yufka • 2 adet büyük boy havuç • 1 paket dilimlenmiş çemensiz pastırma • 150 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri • 1 demet kuzukulağı veya roka Sosu için: • 2 adet yumurtanın sarısı • 3 çorba kaşığı sıvı yağ Üzeri için: • Haşhaş tohumu Renkli Börek Tarifi;  Sosu için; Yumurta sarıları ile sıvı yağı karıştırın. …

Devamını oku »

Kuzu Etli Milföy

Malzemesi 6 adet hazır milföy hamuru 1 adet yumurtanın sarısı İç malzemesi için: 500 gram kuşbaşı kuzu eti 1 adet orta boy soğan 15 gram margarin veya tereyağı 2 dal taze soğan 1 tatlı kaşığı salça Sosu için:  2 adet domates 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı domates püresi Kuzu …

Devamını oku »

Fırın Makarna

Malzemeler ½ paket 2 numara makarna ½ kalıp beyaz peynir 200 gr rendelenmiş taze kaşa r
½ paket margarin
2 adet yumurta Fırın Makarna Tarifi; Makarna kaynar suda 20 dakika kadar bütün olarak, hiç kırılmadan haşlanır. Makarnanın yapışmaması için kaynama suyuna 1-2 damla sıvı yağ damlatılır.Haşlanan makarna bir kevgire alınır, süzülüp üzerine soğuk su dökülür.Diğer tarafta beyaz peynir bir çatalla ezilir ve …

Devamını oku »