Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri (sayfa 27)

Hamur İşi Tarifleri

Tavuklu Talaş Böreği

Malzemeler 8 adet milföy hamuru 1 adet büyük tavuk göğsü 200 gram haşlanmış bezelye 2 adet havuç 200 ml. likit krema 8-10 adet mantar Yarım limonun suyu Tuz,karabiber Yumurta sarısı Susam Hazırlanışı Tavuk göğsünü bir tencerede haşlayın. Soğuyunca küçük parçalara bölün. Bezelye ve havuçları haşlayıp havuçları küp küp doğrayın. Mantarları limonlu suda haşlayıp küçük parçalar halinde kesin. Tavuk ve sebzeleri …

Devamını oku »

Sucuklu Ispanaklı Kiş

Malzemeler Hamuru için; 200 gram un 125 gram tereyağı 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı soğuk su Tuz İçi için: Yarım kilo ıspanak 1 adet kuru soğan 2 adet kırmızı biber 200 gram sucuk 25 gram çamfıstığı 30 gram tereyağı Tuz Hazırlanışı Bir kapta un ve tuzu karıştırıp ortasını açın. Yumurta,tereyağı ve suyu koyup yoğurarak bir hamur elde edin.Hamuru …

Devamını oku »

Otlu Kabaklı Ekmek

Malzemeler 250 gram kabak 200 gram un 1 paket kabartma tozu 3 adet yumurta 100 ml. sıvıyağ 25 gram margarin 100 ml. süt 150 gram kaşar peynir Taze nane Dereotu Fesleğen Tuz Hazırlanışı Kabakları soyup rendeleyin. 25 gram margarin ile suyunu çekene kadar soteleyin. Kaşar peyniri rendeleyin.Taze nane,fesleğen ve dereotunu ince ince kıyın.  Sıvıyağ, süt ve yumurtaları mikserle çırpın. İçine  …

Devamını oku »

Sebzeli Balık Böreği

Malzemeler: • 2 adet hazır yufka • 2 adet levrek ya da çipura (temizlenmiş) • 2 adet sivri biber • 3 adet domates • 1 çorba kaşığı biber salçası • 1 adet soğan • 3-4 dal taze soğan • Tuz, karabiber • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı Üzeri için: • 1 adet yumurtanın sarısı • Haşhaş tohumu Hazırlanışı: Ayıklanmış temizlenmiş balıkları tencereye …

Devamını oku »

Girit Usulü Fıstıklı Peynir Ezmesi

Malzemeler 300 gram tam yağlı peynir 1 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı 2 su bardağı iri çekilmiş ceviziçi 1 fincan zeytinyağı 3-4 diş sarımsak Pul biber Hazırlanışı Bir kapta peyniri ezin. Ezilmiş sarımsak, iri doğranmış ceviz, çekilmiş Antepfıstığı ve zeytinyağını peynire ekleyip karıştırın. Pul biberle süsleyip servis yapın.

Devamını oku »

Fındıklı Baklava Böreği

Malzemeler: • 18-20 yaprak hazır baklava yufkası • 150 gram tereyağı • 1 küçük kase irmik • 1 büyük kase fındık içi • 1 küçük kase rendelenmiş • Hindistancevizi • 1 küçük kase tel kadayıf (ufalanmış)     Üzeri İçin: • 2 adet yumurta • 1 su bardağı süt • 1 paket kabartma tozu Şerbeti İçin: • 2,5 su bardağı …

Devamını oku »

Acılı Tarhana

Malzemeler 1750 gram salçalık kırmızıbiber 250 gram kırmızı acı biber 1 kilo orta boy salçalık domates 8 su bardağı un 1 çorba kaşığı tuz 500 gram süzme yoğurt Hazırlanışı: Salçalık biberlerin ve acı biberlerin ham çekirdeklerini temizleyip saplarını kestikten sonra zar şeklinde doğrayın. Salçalık domateslerin de kabuğunu soyup aynı sekilde doğrayın. Doğramış olduğunuz biberler ile domatesleri mutfak robotuna aktarın. Püre …

Devamını oku »

Biber Salçası

 Malzemeler: 3 kilo salçalık kırmızı biber 1,5 çorba kaşığı tuz 2 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Salçalık biberlerin çekirdeklerini temizleyin. İrice doğradıktan sonra mutfak robotuna aktarıp püre haline gelinceye kadar ezin. Hazırladığınız biber püresini geniş bir alüminyum tepsiye yayın. Güneşli ve kuru bir ortamda 3 gün boyunca günde birkaç kez, tahta kaşıkla iyice karıştırarak koyulaşmasını sağlayın. Suyunu iyice çekince tuzunu ekleyip …

Devamını oku »

Ev Eriştesi

Malzemeler 4 su bardağı un 1,5 kahve fincanı süt 2 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı: Süt ile yumurtaları çukur bir kabın içinde mikser yardımıyla çırpın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuzu ekleyip harmanlayın. Unun ortasını havuz gibi açın. Sütlü karışımı ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Hamurları yağlı kağıt serili …

Devamını oku »

İrmikli ve Limonlu Kurabiye

irmikli kurabiye

Malzemeler: 125 gram tereyağı 1 su bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı sıvı yağ 4 çorba kaşığı ince irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tarçın 2 adet yumurtanın sarısı 2 su bardağı un 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz veya fındık içi 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu Hazırlanışı: Tereyağını oda ısısında yumuşatın. Pudra şekeriyle birlikte …

Devamını oku »