Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Otlu Mısır Ekmeği
Otlu Mısır Ekmeği

Otlu Mısır Ekmeği

Puan ver
Otlu Mısır Ekmeği

Malzemeler:
• 1 kilo karışık ot (pazı, pırasanın yeşil kısmı, ıspanak, ısırgan otu gibi)
• 1 adet soğan
• 2 çorba kaşığı sıvı yağ
• 1 tatlı kaşığı tuz

Ekmek hamuru için:
• 5,5 su bardağı mısır unu
• 1 kahve fincanı sıvı yağ
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 3 kahve fincanı soğuk su
• 6 kahve fincanı sıcak su
• 1 çorba kaşığı (üzeri için) ılık su

Otlu Mısır Ekmeği Tarifi:
Yeşillikleri yıkayıp süzdükten sonra irice kıyın. Soğanı soyup ay şeklinde doğrayın ve 1 çorba kaşığı sıvı yağda yumuşayıncaya kadar kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırıp fazla suyu varsa suyunu süzgeç yardımıyla süzün. İç harcınız hazırdır.
Unu hamur yoğurma kabına alın. Tuzunu ekleyip harmanlayın. Sırasıyla sıvı yağı ve soğuk suyu ekleyin. Çok az karıştırıp sıcak suyu ilave edin. Unlu karışımı tahta bir kaşıkla karıştırın. Kaşığa yapışmayacak hale gelince hamurun yarısını yağlanmış, çapı 26-28 cm’lik ve en fazla bir parmak yüksekliğinde çukur bir kaba aktarın. Üzerine otlu karışımı yayın ve kalan hamuru dökün. Kaşığın ters yüzü ile iyice düzleştirdikten sonra en son 1 çorba kaşığı ılık suyu gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin.
Editörün notu: Bu tarifi iç malzemesi olmadan sade olarak da hazırlayabilirsiniz. Sadece mısır unu ile hazırlanan bu tarif aynı zamanda gerçek bir mısır ekmeği tarifidir.

OKU ➤  Otlu Kabaklı Ekmek

Tavsiye

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet…

Puan ver Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet… Osmanlı Saray Kadayıfı, önceleri aile ve özel günlerde …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz