Cevizli Ekmek

Puan ver

Malzemeler
• 1 kilo un
• 50 gram maya
• Yarım litre su
• 5 su bardağı ceviz içi
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• Tuz, toz şeker, tarçın

Cevizli Ekmek Tarifi
Mayayı birkaç yemek kaşığı ılık suda eritin. Suyu, birer tutam tuzu ve şekeri ekleyin, karıştırın. Unun ortasını havuz gibi açın ve mayalı suyu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp oda ısısında 2 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mutfak robotunda ceviz içini sıvı yağla birlikte macun kıvamına gelene dek ezin. Tarçını da ekleyip tatlandırın. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde 1 santim kalınlığında açın. Üzerine spatula yardımı ile cevizli harçtan sürüp katlayın. Hamuru bu şeklide yarım saat daha dinlendirin. Hamuru yeterince dinlendirdikten sonra istediğiniz formda ekmek hamuru elde edin. Üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpin. 230 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alın, ılınınca dilimleyip servis yapın.

OKU ➤  Melisa Kurabiyesi (Çikolatalı Un Kurabiyesi)

Tavsiye

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet…

Puan ver Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet… Osmanlı Saray Kadayıfı, önceleri aile ve özel günlerde …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz