Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Puf Poğaça

by Yemek Zevki Editör
04 Ekim 2013
in Hamur İşi Tarifleri
473 20
0
Puf Poğaça
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

puf_pogacaMalzemeler:

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket margarin (250 gram)

3 adet yumurta

1 çay bardağı yoğurt

1 paket yaş maya

1 yemek kaşığı toz şeker

1,5 tatlı kaşığı tuz

6 su bardağı un

Peynirli iç malzemesi için:

300 gram beyaz peynir

Yarım demet maydanoz

1 adet yumurtanın sarısı

Susam, çörekotu

Hazırlanışı:

Yaş mayayı 1 yemek kaşığı şeker ilave edilmiş ılık suda eritin.Unu eleyerek yoğurma kabına alın. Tuzu ekleyip harmanlayın. Ortasını açıp yumurtaları kırın. Yoğurdu, suyu ve en son olarak da mayalı suyu ilave ederek yoğurmaya başlayın.

Yumuşak hafif cıvık ama ele yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Gerekirse kontrollü olarak kaşıkla azar azar un ekleyebilirsiniz. Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bezle örtüp yarım saat dinlendirin.

İç malzemesi için; Ufalanmış peynirin içine ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Hamurdan, cevizden biraz daha büyük parçalar alıp avucunuzda açın. Arasına peynirli karışımdan yerleştirin ve yuvarlayın. Malzeme bitene dek aynı işleme devam edin

. Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Fırından alın, ılık veya soğuk servis yapın.

Tags: Hamur İşleri
Previous Post

Şeker Boyut Değiştirdi: Mentos NOWmints

Next Post

Kahve’de Adil Ticaret Dönemi Simon Lévelt ile Başladı

Yemek Zevki Editör

Next Post

Kahve’de Adil Ticaret Dönemi Simon Lévelt ile Başladı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki