Mantı

Malzemeler:
• 2 su bardağı tepeleme un
• 3/4 su bardağı su
• 1 çay kaşığı tuz
• 150 gram kıyma
• 1 çorba kaşığı kıyılmış soğan
• Kimyon, karabiber
• Kızartmak için sıvı yağ

Mantı Tarifi;
Unu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp önce tuzu sonra da suyu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru toparladıktan sonra iki eşit parçaya bölün. Her hamuru avucunuzda yuvarladıktan sonra ıslak bez arasına alın. Hamurları bu şekilde yarım saat dinlendirmeye bırakın. İç malzemesi için; Kıymayı, rendelemiş soğanı, tuzu, karabiberi ve kimyonu bir kasede yoğurun. İç malzemeniz hazırdır. Dinlenen hamurlardan bir tanesini un serpilmiş tezgahın üzerine yayın. Önce merdane ile sonra da oklava yardımı ile açın. Açtığınız yufkayı boyuna, daha sonra da enine keserek dikdörtgene yakın çok küçük kare hamurlar elde edin. Her hamurun ortasına kıymalı karışımdan yerleştirin. Hamurlardan bir tanesini elinize alın, isteğe göre her iki baş ve işaret parmağınızı kullanarak hamurların kenarlarından tutup ortasında sıkıca yapıştırın veya her iki ucundan tutarak üçgen hamur elde edecek şekilde yapıştırın. Mantı hamurlarını un serpilmiş bir alanda her tarafına un bulaşacak şekilde muhafaza edin. Mantı hamurunu isterseniz kızgın yağda kızartabilir isterseniz birkaç kaşık yağ ile fırçalayıp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızartabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir