Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri (sayfa 29)

Hamur İşi Tarifleri

Somon ve Mantarlı Tart

Malzemeler 4 çorba kaşığı tereyağı (soğuk) 2 su bardağı un 1 çorba kaşığı soğuk su 200 gr somon fileto (ince dilimlenmiş) 1 paket mantar (küp doğranmış) 1 adet soğan (yemeklik doğranmış) 1\2 çay kaşığı karanfil 1\2 çay kaşığı muskat 1\2 çay bardağı krema 1 çay bardağı eski kaşar (rendelenmiş) 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet yumurta sarısı Somon ve Mantarlı …

Devamını oku »

Sultan Aziz Böreği

Malzemeler: + 500 gram böreklik un + 3 çorba kaşığı zeytinyağı + Yeteri kadar tuz + Ilık su Harcı için: + 150 gram lor peyniri + 50 gram tereyağı + 100 gram kaymak + 100 gram kaşar peyniri + 1 kilo ıspanak + Yarım demet ince kıyılmış maydanoz + 1 diş sarımsak + 1 tutam merzengüş otu + 7 adet …

Devamını oku »

Patatesli Kol Böreği

Malzemeler Hamur İçin: • 5 su bardağı un • 2.5 su bardağı su • 1 tatlı kaşığı tuz • Yarım çay bardağı sıvı yağ • Hamurları yağlamak için 1.5 su bardağı sıvı yağ • Üzeri için 1 adet yumurta İçi İçin: • 5 adet orta boy patates • 3 adet kuru soğan • 1 çay bardağı sıvı yağ • Tuz, …

Devamını oku »

Limonlu Cheesecake

Malzemesi Kreması için: • 2 paket labne peyniri • 1 su bardağı toz şeker • 3 adet yumurta • 1 adet limon kabuğu rendesi • 1 kutu süzme yoğurt Tabanı için: • 2 su bardağı iyice öğütülmüş burçak bisküvi • Yarım çay kaşığı tarçın • 125 gram tereyağı Limonlu Cheesecake Tarifi: Tart hamurunu hazırlamak için; Tava içinde tereyağını eritip, öğütülmüş bisküvileri …

Devamını oku »

Hingel

Malzemesi   İç malzeme; •2 adet orta boy patates •2 adet kuru soğan •Tuz, karabiber Hamur malzemesi; •1 adet yumurta •1 çay bardağı su •Tuz, aldığı kadar un Hingel Tarifi: 1. Patatesleri haşlayın. Soyun ve ezin. 2. Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağda kavurun. 3. Patates, soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. 4. Yumurta, su ve tuzu aldığı kadar unla karıştırın. Sıkı …

Devamını oku »

Pastırmalı Krep

Pastırmalı Krep Tarifi: Malzemeler: Krep için: + 2 adet yumurta + Yarım su bardağı un + 1 su bardağı süt + 1 fiske tuz + 10 gram eritilmiş tereyağı + Ay çiçek yağı İçi için: + 10 dilim pastırma + 80 gram labne peyniri + 100 gram krem peynir + 2 dal tarhun otu + Yarım çay bardağı hardal  

Devamını oku »

Karışık Pide

 Malzemesi • 80 gram dana bonfile • 70 gram dana 5’li set • 30 gram kaşar • 40 gram domates • 20 gram çarliston biber • 20 gram kuru soğan • 3-4 dal taze maydanoz • 5 gram tuz • 3 gram toz karabiber • 15 gram tereyağı • 1 adet yumurta • 20 gram yoğurt Karışık Pide Tarifi: Sebzeleri …

Devamını oku »

Kıymalı Puf Böreği

Malzemeler 3 su bardağı un 2 çorba kaşığı kuru maya 1 su bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı tuz Börek içi ; 250 gr kıyma 1 tane orta boy soğan 2 çorba kaşığı sıvıyağ maydanoz tuz, karabiber Kızartmada kullanmak için sıvı yağ Kıymalı Puf Böreği Tarifi; Ilık sütün içerisinde maya ve …

Devamını oku »

Zeytinli Ponçik

Malzemeler 3 adet yumurta 1,5 su bardağı süt 125 gram margarin Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 paket yaş maya 1 yemek kaşığı şeker 1 tutam tuz Aldığı kadar un Zeytin Haşhaş Zeytinli Ponçik Tarifi: Oda sıcaklığındaki margarini, zeytinyağı, yumurta (yumurta sarısının birini üzerine sürmek için ayırın), süt, şeker ve tuzu iyice yoğurun.  Unu ekleyin, mayayı da içine katın. Kulak memesi …

Devamını oku »

Kayısılı Laz Böreği

Malzemeler: Hamuru için: • 1 su bardağı yoğurt • 1 su bardağı süt • 1 su bardağı sıvı yağ • 3 adet yumurta • 1 kilo un • 1 yemek kaşığı sirke ve kabartma tozu Şerbeti İçin: • 3 su bardağı toz şeker • 3 su bardağı su • Birkaç damla limon suyu Kreması İçin: • 1 litre su • …

Devamını oku »