Malzemeler: • Yarım kilo kemikli dana eti • 5-6 adet arpacık soğan • 2 diş sarımsak • 1 adet defne yaprağı • 1 demet maydanoz • Tuz • Birkaç adet tane karabiber • 3 parça brokoli • 3 adet patates • 3 adet havuç • 3 adet dolmalık kırmızıbiber Hazırlanışı: Arpacık soğanları ve sarımsakları soyup kıyın. Maydanozları yıkayıp süzün. Dana …
Devamını oku »Et Yemekleri
Sebzeli Kuzu Kapama
Malzemeler: • 5-6 dilim kuzu kol (veya but) • 1 çay kaşığı kurutulmuş kekik • 1 dal kekik • 1 adet büyük boy soğan • 5-6 adet arpacık soğan • 2 adet havuç • 2 adet patates • 5-6 yaprak pazı yaprağı • 3 yemek kaşığı yoğurt • 1 adet limonun suyu • 2 yemek kaşığı un (tepeleme) • Tuz Hazırlanışı: …
Devamını oku »Taze Rezeneli Kuzu Eti
Malzemeler: • 700-800 gram kuzu eti • 2 sap rezene • 1 adet soğan • 50 gram tereyağı • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber • 1 tatlı kaşığı kimyon • Tuz • 1 su bardağı su Hazırlanışı: Rezeneleri temizleyip irice doğrayın. Soğanı soyup ay şeklinde kestikten sonra 1 tatlı kaşığı tuz ile iyice ovun.Düdüklü Tencereyi ocağa alın. Rezeneyi Düdüklü …
Devamını oku »Mantarlı ve Kremalı Omlet
Malzemeler: 8 adet yumurta 1 demet kuzu kulağı 1 çay bardağı krema 1 kahve fincanı süt 10 adet mantar 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber, kimyon, pul biber 5-6 dal dereotu Hazırlanışı: Mantarları nemli bir bezle silip zar şeklinde doğrayın. Dereotunu ve kuzu kulağını da ufak ufak doğrayıp çukur bir kaba alın. Yumurtaları, kremayı, sütü, tuzu ve baharatını ekleyip çırpın. …
Devamını oku »Kuzu Etli Shorba
Malzemeler: • 700 gram kuzu eti • 2 adet büyük boy soğan • 2 çorba kaşığı margarin • 1 adet çubuk tarçın • 500 gram yoğurt • 5-6 dal dereotu • 1 dal kereviz sapı Hazırlanışı: Soğanları soyup kıyın. 1 çorba kaşığı margarini tencerede eritip soğanı iyice eriyene dek pişirin. Eti ilave edin. Suyunu çekene dek sürekli karıştırarak kavurun. Kalan 1 …
Devamını oku »Hamburger Köfte
Malzemeler: 500 gram kıyma 75 gram kuyruk yağı Tuz, karabiber 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1tatlı kaşığı hardal Hamburger için: 4 adet orta boy hamburger ekmeği 1 adet domates Birkaç yaprak marul 1 tatlı kaşığı hardal 1 çorba kaşığı mayonez 1 tatlı kaşığı ketçap Hazırlanışı: Kıymayı çukur bir kaba alın. Kuyruk yağını (isteğe göre), tuzu, kıyılmış maydanozu, hardalı ve …
Devamını oku »Kaburga Dolması
Malzemeler: 1 adet kuzu etinin kafes bölgesi 500 gram pirinç 200 gram kuşbaşı kuzu eti 100 gram badem içi 1 demet maydanoz 1’er tatlı kaşığı yenibahar, karabiber, kurutulmuş reyhan Tuz Hazırlanışı: Kuzu etini tereyağı ile birlikte, suyunu salıp çekene dek kavurun. Ayrı bir tavada bademlerin rengi koyulaşana dek kavurun. Pirinci yıkayıp süzdükten sonra birkaç çorba kaşığı sıvı yağda, geniş …
Devamını oku »Et İşi
Malzemeler: • Kontrfile Et • Salatalık • Japon turpu • Avokado • Göbek marul • Mayonez Hazırlanışı: Eti çok ince olacak şekilde dövün. Jülyen doğradığınız tüm yeşillikleri etin içine koyup sarın. Dışını susam, Antepfıstığı, öğütülmüş permasan ile süsleyip servis yapın. Kuzu Sırtı Kuzunun sırt etini 2 hafta boyunca vakumlu olarak soğutucuda dinlendirdikten sonra süt, zeytinyağı, deniz tuzu, tane karabiber, taze …
Devamını oku »Herise
Malzemeler Yarım kilo kuru buğday Yarım kilo kuzu kuşbaşı yada tavuk eti 10 su bardağı su Yeterince sade yağ Kaya tuzu Hazırlanışı Buğdayı geceden ıslatın.Kuzu kuşbaşıyı su ve tuz ilave ederek ocağa koyun. 1.5 saat piştikten sonra süzdüğünüz buğdayı ilave edin.Altı kısık olarak 1 saat daha pişirin.Lapa kıvamında olmasına dikkat edin.Su gerekirse su ilave edin.Suyunu çekmeye başladığında tahta kaşık …
Devamını oku »Uykuluk, Limon Reçeli ve Kekikli Tabuleyle
Malzemeler: • 500 gram uykuluk (tercihen kuzu) • 4 adet limon • 200 gram şeker • 200 ml. su • 250 gram ince bulgur • 250 ml. sebze suyu • 3 dal taze kekik • 4 yaprak taze nane • 50 ml. zeytinyağı • 25 ml. nar ekşisi • 20 gram tereyağı • 1 çay kaşığı şeker • Kimyon • …
Devamını oku »