Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Taze Rezeneli Kuzu Eti

Taze Rezeneli Kuzu Eti

0185Malzemeler:
• 700-800 gram kuzu eti
• 2 sap rezene
• 1 adet soğan
• 50 gram tereyağı
• 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• Tuz
• 1 su bardağı su

Hazırlanışı:
Rezeneleri temizleyip irice doğrayın. Soğanı soyup ay şeklinde kestikten sonra 1 tatlı kaşığı tuz ile iyice ovun.Düdüklü Tencereyi ocağa alın. Rezeneyi Düdüklü Tencerenin dibine yerleştirin. Üzerine kuzu etini, doğranmış soğanı, küçük doğranmış tereyağı parçalarını, tuzu ve baharatını serpin. En son suyunu ilave edin. Düdüklü Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika pişirin. Buharı çıkınca kapağını açın. Servis tabağına aktarıp sıcak servis yapın.

OKU ➤  Fillet Mignon, Üzümlü Kırmızı Lahana, Karamelize Soğan ve Kekikli Patatesle

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir