Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri (sayfa 22)

Et Yemekleri

Çökertme Kebabı

Malzemeler 200 gram dana biftek 2 adet orta boy patates 2 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı su Sos İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber Hazırlanışı 2 su bardağı yoğurdu, yarım su bardağı su ile koyu bir kıvama gelene dek çırpın. Yıkadığınız 2 adet patatesi kibrit çöpü gibi ince ince doğrayın. Dana biftekleri de bir parmak kalınlığında …

Devamını oku »

Meraklısına Paella Tarifi

Malzemeler 45 ml. zeytinyağı 1 adet büyük boy soğan 2 diş sarımsak 1-2 adet dolmalık yeşilbiber 1 küçük kase küp doğranmış konserve domates (yazın tazesinden kullanmalı) 500 ml. balık suyu 1 çorba kaşığı balsamik sirke 1 çorba kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı safran 2 adet defne yaprağı Tuz, taze çekilmiş karabiber 500 gram dil balığı veya levrek fileto 2 …

Devamını oku »

Baklava Hamurunda Pesto Soslu Somon

Malzemeler: 4 adet fileto somon (her birinin derisi alınmış ve avuç içi büyüklüğünde) 8 adet hazır baklava yufkası 4 çorba kaşığı zeytinyağı 50 gram tereyağı Rokalı Pesto İçin: 1 demet roka yaprağı 2 adet ardıç yemişi Yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu 2 diş sarımsak Çeyrek su bardağı kavrulmuş çam fıstığı Çeyrek su bardağı krem peynir Tuz,karabiber Hazırlanışı: Pesto sos …

Devamını oku »

Narlı somon

Malzemeler: 2 çay kaşığı öğütülmüş kakule 2 adet yıldız anason 2 çay kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz 1 adet narın taneleri Yarım fincan ince kıyılmış taze soğan 3 çorba kaşığı misket limonu suyu 2 çay kaşığı ince doğranmış acı yeşilbiber 2 diş rendelenmiş sarımsak 2 adet avakado (küp doğranmış) 1 adet marul göbeği (süsleme için) 2 adet orta boy …

Devamını oku »

Izgara Bonfile

Malzemeler: 180 gram bonfile 200 gram taze ıspanak 25 gram soğan 1 adet bebe havuç 1 adet bebe kabak 2 adet taze kuşkonmaz 2 çorba kaşığı krema Tuz, taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Ispanakları yıkayıp süzün. İnce kıyılmış soğanla birlikte tavada sote edin. Kremayı, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip tatlandırın. Ocaktan alın. Garnitürünüz hazırdır. Küçük boy kabağı, taze kuşkonmazı ve …

Devamını oku »

Somon Tartar

Malzemeler: 100 gram taze somon fileto (ayıklanıp derisi temizlenmiş) 25 gram kapari çiçeği 25 gram salatalık turşusu 20 gram kırmızı soğan 1 tutam kıyılmış dereotu 2 çorba kaşıgı zeytinyağı 2 çorba kaşığı limon suyu Tuz, taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Somon filetoyu tavla zarı şeklinde kesin. Kapariyi, salatalık turşusunu, ayıklanmış derisiz taze somon fileto tavla zarı kadar doğrayın. Kapariyi, çok ince …

Devamını oku »

Hellim Peynirli Arpacık Soğanlı Soman Balığı

Malzemeler: • 800 gram somon • 100 gram hellim peyniri • 3 yemek kaşığı un • 1 çay bardağı sıvı yağ • 2 adet pancar • 100 gram arpacık soğan Hazırlanışı: Somonların kılçıklarını tamamen ayıkladıktan sonra çok hafif unlayarak ızgarada veya tavada pişirin. Hellim peynirlerini de aynı şekilde kızartın. Arpacık soğanları pancarla birlikte rengi dönene kadar kaynatın. Somon, hellim peyniri, …

Devamını oku »

Ispanaklı Kuzu Sırtı

Malzemeler 200 gram kuzu sırtı 400 gram ıspanak 1 adet kuru soğan 10 adet arpacık soğan 1 tutam taze kekik 2 adet çeri domates 1 parça yufka 1 adet haşlanmış patates 20 gram kaşar peyniri Tuz, karabiber Pul biber 20 gram tereyağı 1 adet yumurtanın sarısı Hazırlanışı Kuzu sırtını güzelce fazla kurutmadan ızgara yapın. Piyaz doğranmış soğan ve sarımsakları tereyağında …

Devamını oku »

Soslu Top Köfte

Malzemeler: • Yarım kilo kıyma • 1 adet orta boy soğan • 2 yemek kaşığı tereyağı • 3-4 yemek kaşığı galeta unu • 2 adet yumurta • 1 fincan süt • 2 yemek kaşığı mısır nişastası • Kimyon • Yenibahar • Tuz • Ayçiçek yağı (kızartmak için) Sosu İçin: • 2 yemek kaşığı sıvı yağ • 2 yemek kaşığı un …

Devamını oku »

Tavuk Kokoreç

Malzemeler: • 250-300 gram tavuk göğüs eti • 3-4 adet yeşil sivri biber • 2 sap yeşil soğan • 3 diş sarımsak • 2 adet domates • 1 yemek kaşığı domates salçası • 1 tatlı kaşığı biber salçası • 3 tatlı kaşığı kekik • 1 tatlı kaşığı kimyon • Tuz, karabiber • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ • 1 yemek …

Devamını oku »