Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Mantarlı ve Kremalı Omlet

Mantarlı ve Kremalı Omlet

mantarli_kremali_omletMalzemeler:

8 adet yumurta

1 demet kuzu kulağı

1 çay bardağı krema

1 kahve fincanı süt

10 adet mantar

1 çorba kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber, kimyon, pul biber

5-6 dal dereotu

Hazırlanışı:

Mantarları nemli bir bezle silip zar şeklinde doğrayın. Dereotunu ve kuzu kulağını da ufak ufak doğrayıp çukur bir kaba alın. Yumurtaları, kremayı, sütü, tuzu ve baharatını ekleyip çırpın. Mantarları da ekleyin.

Tereyağını omleti hazırlayacağınız tavada eritin. Karışımı ister porsiyonluk dökün ister tamamını dökün. Her iki tarafını pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

OKU ➤  Emsan ‘Çağla Serisi’yle kısa sürede daha lezzetli yemekler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir