Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Et Yemekleri

Dana Ciğeri, Patates Püresi ve Bezelyeyle

by Yemek Zevki Editör
03 Ekim 2013
in Et Yemekleri, Tarifler
488 5
0
Dana Ciğeri, Patates Püresi ve Bezelyeyle
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

0163Malzemeler:
• 1 kilo dana ciğeri
• 500 gram bezelye
• 200 gram dana prosciutto
• 750 gram patates
• 350 gram tereyağı
• 350 ml. krema

Hazırlanışı:

Dana ciğeri
Ciğerlerin üzerindeki zarları temizleyin. 1,5 cm. kalınlığında dilimledikten sonra tuzlayın. Tavayı ısıtıp içine az ayçiçeği yağı ekleyin. Tuzladığınız ciğerlerin her iki tarafını tavada birer dakika karamelize edin. Ceviz büyüklüğünde tereyağı ekleyip bir dakika daha pişirin.

Bezelyeler
Tencerede bol miktarda tuz ilave edilmiş suyu kaynatın. (Yeşil sebzeleri pişirirken su deniz suyu kadar tuzlu olmalıdır.) Bezelyeleri kaynar suya atmadan önce, buzlu suyu hazır edin. Bezelyeleri 1 dakika kadar haşlayın ve hemen buzlu suya atın. Servis etmeden önce hafif tereyağıyla tavada ısıtın.

Patates püresi
Tencereye soğuk suyu aktarın. Bir tutam tuzu ekleyip patatesleri kabuklarıyla birlikte pişirin. Soğumadan kabuklarını soyun. Bir elek veya süzgeçten geçirin.
Ayrı bir tencerede tereyağı ve kremayı ısıtın. Bu karışıma yavaş yavaş püreyi ekleyin. Sonra tekrar elekten geçirin.

Dana prosciutto
Dana prosciuttoları ince-uzun şeritler halinde kesin. Bu şeritleri orta ateşteki bir tavada pişirin.

Tags: Ana YemeklerBasit Yemekler
Previous Post

Mönüde Balık Varsa, Fishy Tava Yanınızda!

Next Post

Kristal Elma’da Profilo’ya ödül yağdı

Yemek Zevki Editör

Next Post

Kristal Elma’da Profilo’ya ödül yağdı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki