Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri (sayfa 24)

Et Yemekleri

Asma Yaprağına Sarılı Pastırmalı Hellim Izgara

Malzemeler: 8 adet taze asma yaprağı 1 paket çemensiz pastırma 1 paket hellim peyniri 4-5 dal taze soğan 12-15 adet arpacık soğan 10 adet kiraz domates 1 çay bardağı zeytinyağı 2 çorba kaşığı nar ekşisi Ceviz içi Birkaç dal maydanoz 2 tatlı kaşığı toz şeker Tuz, beyaz toz biber   Hazırlanışı: Taze soğanları temizleyip doğrayın. Isıya dayanıklı bir kaba aktarın. …

Devamını oku »

Dana Ciğeri, Patates Püresi ve Bezelyeyle

Malzemeler: • 1 kilo dana ciğeri • 500 gram bezelye • 200 gram dana prosciutto • 750 gram patates • 350 gram tereyağı • 350 ml. krema Hazırlanışı: Dana ciğeri Ciğerlerin üzerindeki zarları temizleyin. 1,5 cm. kalınlığında dilimledikten sonra tuzlayın. Tavayı ısıtıp içine az ayçiçeği yağı ekleyin. Tuzladığınız ciğerlerin her iki tarafını tavada birer dakika karamelize edin. Ceviz büyüklüğünde tereyağı …

Devamını oku »

Sultan Sarma

Malzemeler: 1 adet kuzu kol 250 gram dana kıyma 250 gram kuzu kıyma 50 gram Antep fıstığı içi 1 adet yumurta 3 adet soğan 2 diş sarımsak Tuz, beyaz biber   Hazırlanışı: Kuzu etini kol kemiğinden ayırın. Tuz ve beyazbiber ile tatlandırın. Çukur bir kabın içine kıymaları, yumurtayı, rendelenmiş soğanı, kıyılmış sarımsakları, Antep fıstığı içini, tuzu ve baharatı ekleyin. İyice …

Devamını oku »

Kuzu Külbastı

Malzemeler: 800 gram kuzu eti 4 dal taze biberiye 4 dal taze kekik 2 adet domates 4 adet sivri biber 4 adet patlıcan 100 gram tereyağı 200 gram un 1 küçük kase rendelenmiş eski kaşar peyniri Tuz, beyaz toz biber 4 dilim milföy hamuru Hazırlanışı: Milföy hamurlarını orta boy yuvarlak kelepçeli kalıplara sararak fırında kızartın. Kalıptan dikkatlice çıkartarak daha sonra …

Devamını oku »

Biberiye Soslu Kuzu Karski

Malzemeler: • 600 gram kuzu karski • 40 gram biberiye • 200 gram pirinç • 50 gram badem • 200 gram tereyağı • 300 gram patates • 30 gram tuz • 20 gram karabiber • 100 ml. süt • 20 gram kaşar Biberiye Soslu Kuzu Karski Tarifi: Tereyağının yarısıyla bademleri soteleyin. Bademleri soteledikten sonra önceden yıkadığınız pirinci tencereye ekleyin ve …

Devamını oku »

Anadolu Kebabı

Malzemeler: • 4 adet tırnak pide • 200 gram tereyağı • 100 gram sıvı yağ • 60 gram domates • 40 gram kuru soğan • 15 gram sarımsak • 10 gram tuz • 10 gram karabiber • 500 gram biftek • 120 gram sarımsak Anadolu Kebabı Tarifi: Tereyağın yarısını bir tavaya alıp eritin. Yağın içerisine kuru soğanı ve sarımsağı küp …

Devamını oku »

Beğendili Kuzu İncik

Malzemeler: • 3 çorba kaşığı sıvı yağ • 4 parça kuzu incik (her biri 400 gr) • 2 adet orta boy soğan • 1 diş sarımsak • 1 adet havuç • 1 dal kereviz sapı • 1 çorba kaşığı domates salçası • 1 adet defne yaprağı • 1 tatlı kaşığı un • 1’er adet karanfil ve kakule Beğendi için: • …

Devamını oku »

Ev Yapımı Döner

Malzemeler: • 3 adet biftek • 100 gram kıyma • 1 adet küçük boy rendelenmiş soğan • Közlenmiş sivri biber ve domates • Tuz, kimyon, karabiber • Yoğurt Sosu İçin: • 2 çorba kaşığı tereyağı • 1 çorba kaşığı salça • 2 adet büyük boy domates • 1 su bardağı su • Kırmızı toz biber Ev Yapımı Döner Tarifi; Ev …

Devamını oku »

Zencefilli Limon Soslu Biftek

Malzemeler • 500 gram biftek Limon Sosu İçin: • 1.5 yemek kaşığı mısır nişastası • 1 yemek kaşığı esmer şeker • 1 adet limon suyu • 1 çorba kaşığı bal • 1 çay kaşığı zencefil • 2 su bardağı su • 1 tutam kekik Zencefilli Limon Soslu Biftek Tarifi; Isıtılmış teflon tavaya biftekleri koyun. Yumuşayıncaya kadar arkalı önlü pişirin. Rengi …

Devamını oku »