Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri (sayfa 21)

Et Yemekleri

Dana Pirzola

Malzemeler 400 gram ızgara dana pirzola Marine için: 2 yemek kaşığı zeytinyağı Deniz tuzu Karabiber Kereviz Yapraklı Patates Püresi İçin: 2 adet soyulmuş orta boy patates 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım su bardağı süt Tuz, karabiber 1 tutam kereviz yaprağı Hazırlanışı: Zeytinyağını etin üstüne dökün. Deniz tuzu ve karabiberi iyice yedirin. Eti orta ateşte  4’er dakika süreyle pişirerek 2 tarafını …

Devamını oku »

Izgara Kuzu Kaburga

Malzemeler 3 Kalem kuzu kaburga yaklaşık 180 gram Marine İçin: 1 tutam taze fesleğen 1 tutam taze kekik 1 tatlı kaşığı bal Yarım köz kırmızı biber 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, Karabiber Buharda Sebzeler İçin: 1 adet havuç 1 adet kabak 5 adet taze fasulye 1 adet kuru soğan Kereviz Yapraklı Patates Püresi İçin: 2 adet soyulmuş orta boy patates …

Devamını oku »

Et Sarma

Malzemeler 250 gram dana bonfile 1 adet kaypa biber 1 adet dolmalık biber 1 adet havuç 1 adet kabak 25 gram kaşar peyniri Hazırlanışı Sebzeleri küçük bir tencere içinde soteleyerek karemelize edin. Bonfile eti bir dövecek yardımıyla yırtmadan açın. İçine sebzeleri ilave edilerek hava almayacak şekilde katlayın. Kısık ateşe ayarladığınız ızgaranın üzerinde pişirip arzunuza göre dilimleyerek servis edin.

Devamını oku »

Çöp Şiş

Malzemeler: 800 gram dana eti (tercihen yumurta, sokum veya tranç kısmından) 100 gram kuyruk yağı 4 dilim domates 1 adet soğan 4 adet yeşil biber Kırmızı pul biber Şiş Sosu için: 500 gram yoğurt 2 diş sarımsak Tuz, karabiber 1 çay bardağı sıvıyağ Bir tutam kekik Hazırlanışı: Sos için; Yoğurdu, havanda ezilmiş sarımsakları, tuzu, taze çekilmiş karabiberi, kuru kekiği ve …

Devamını oku »

Manisa Kebabı

Malzemeler: 600 gram dana döş kıyma Tuz, karabiber 1diş sarımsak 1 adet kapya biber 10 dal maydanoz 2 adet hazır tırnak pidesi 150 gram yoğurt 1 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı domates salçası 1  su bardağı sıcak su Hazırlanışı: Köfte için; Kıymayı çukur bir kaba alın. Havanda ezilmiş sarımsağı, tuzu, karabiberi ve blenderda ezdiğiniz kaypa biberini ekleyin. İyice karıştırıp …

Devamını oku »

Dana Şaşlık

Malzemeler: 800 gram dana bonfile 5 adet küçük boy kırmızı soğan 4 dilim domates 4 adet yeşil biber Şiş Sosu İçin: 800 ml. krema 1 çay bardağı sıvıyağ 1 dal taze kekik Hazırlanışı: Sos için;Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Bonfileleri yarımcm kalınlığında 5-6 cm uzunluğunda dilimleyin ve sosun içine yatırın. Buzdolabına aktarıp 1 saat dinlendirin. Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın. …

Devamını oku »

Ali Nazik Köfte

Malzemeler: 20 gram soya sos 40 gram tereyağı 1 kase çeri domates 2 çorba kaşığı sıvıyağ 2 adet bazlama ekmek 7-8 dal maydanoz Köftesi İçin: 800 gram orta yağlı dana kıyma 1 çay kaşığı tuz Karabiber, kimyon, yenibahar 4 dilim sade tost ekmeği (ufalanmış) 1 adet büyük boy soğan (rendelenmiş) 4 dal maydanoz (kıyılmış) 2 adet yumurta Yoğurtlu Patlıcan Söğürme …

Devamını oku »

Ponzu Bonfile Salatası

Malzemeler: 500 gram dana külbastı 2 çorba kaşığı riviera zeytinyağı 2 adet havuç 4-5 adet salatalık 2 adet kabak 8-10 dal frenk soğanı 1 kase endivyen salata 1 demet roka 2-3 dal taze nane 1 küçük kase soya filizi 3 adet kapya biber 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı (tercihen sarımsaklı) 4 dal taze soğan 1-2 dal taze kişniş 1 adet limonun …

Devamını oku »

Simit Kebabı

Malzemeler 400 gram orta yağlı kıyma 200 gram köftelik bulgur 3 diş sarımsak 2 adet kırmızı biber Yarım çay kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı nane 1 baş kuru soğan Yarım çay kaşığı karabiber 30 gram çam fıstığı Tuz Hazırlanışı Bulguru yıkayın. Yumuşayıncaya kadar ilik suda bekletin. Soğuyan bulgurları kıymanın üzerine boşaltın. Sarımsakları iyice dövün. Soğanları rendeleyin, kırmızı biberleri rende soğan şeklinde …

Devamını oku »

Güveçte Pastırma

Malzemeler 60 gram pastırma 1 adet domates 2 adet çarliston biber Yarım yemek kaşığı tereyağı 50 gram kaşar peyniri 1 adet yumurta Hazırlanışı Bir tavaya tereyağını koyun. Biberleri küp küp doğrayıp tavaya ilave edin. Biberleri kısa bir süre kavurduktan sonra küp küp doğradığınız pastırmaları ekleyin. Pastırmanın dış yüzeyindeki çemenleri ayırmadan soyulmuş küp doğranmış domatesleri atın. Bu şekilde bir miktar daha …

Devamını oku »