Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Meraklısına Paella Tarifi

Meraklısına Paella Tarifi

paellaMalzemeler

45 ml. zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan
2 diş sarımsak
1-2 adet dolmalık yeşilbiber
1 küçük kase küp doğranmış konserve domates (yazın tazesinden kullanmalı)
500 ml. balık suyu
1 çorba kaşığı balsamik sirke
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı safran
2 adet defne yaprağı
Tuz, taze çekilmiş karabiber
500 gram dil balığı veya levrek fileto
2 adet temizlenmiş enginar
7-8 adet kabuklu midye(suda iyice yıkanmış)
1 kutu kültür mantarı
2 çorba kaşığı conserve bezelye
2 su bardağı risotto pirinci
Yarım demet maydanoz

Hazırlanışı:

Biberleri temizleyip zar şeklinde doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tencerede ısıtıp kıyılmış soğan ile sarımsakları kavurun.

Doğranmış biberleri ve domatesleri ilave edin.

Yüksek ateşte birkaç dakika sote edin. Sıcak balık suyunu, limon suyunu ve balsamik sirkeyi ekleyin. İyice karıştırıp kaynamaya bırakın.

Pirinci yıkayıp süzdükten sonra safranla birlikte tencereye ilave edin. Tuzu, defne yapraklarını ve taze çekilmiş karabiberi ekleyerek tatlandırın.

Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. 10 dkika pişirin.

İrice doğranmış levrek filetosunu veya dil balığını, küp doğranmış enginarları, kabuğu temizlenmiş midyeleri ve dilimlenmiş mantarları ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte midyelerin kapağı açılana dek pişirin. Paellayı ocaktan almaya birkaç dakika kala dondurulmuş bezelyeleri (yazın tazesini) serpin. Tencerenin kapağını kapatın.Ocaktan aldıktan sonra kıyılmış maydanozu da ilave ederek tatlandırın. Paellayı 10 dakika kadar bu şekilde demlendirdikten sonra servise hazır edin.

OKU ➤  Kuru Fasulye ve Patlıcanlı Kuzu Güveci

Tavsiye

Kansere karşı hurma

Kansere karşı hurma Varlığı sekiz bin senedir bilinen hurma, güçlü bir antioksidan ve hücre yenileyici …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir