Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri (sayfa 13)

Et Yemekleri

Tenderloin

Tenderloin (4 Kişilik)   Malzemeler: 800 gram dana bonfile 8 adet taze kuşkonmaz 400 gram patates 200 gram enginar 4 gram safran 10 gram deniz tuzu 40 gram zeytinyağı 5 gram taze kekik Demi glace sos     Hazırlanışı: Bonfileyi 16 parça olacak şeklide dilimleyin. Kuşkonmazları soyduktan sonra 2 dakika kaynayan suda haşlayın. Sıcak suyunu süzüp buzlu suyun içinde birkaç …

Devamını oku »

Zalatta Steak Köfte

Zalatta Steak Köfte (1 Kişilik)   Malzemeler 1 adet yumurta 10 gram galeta unu 80 gram dana-kuzu karışık 2 gram tuz 2 gram soğan 1 gram karabiber 0,5 gram sarımsak Elma dilim patates Akdeniz yeşillikleri Erişte Sos İçin: Ketçap Mayonez   Hazırlanışı Tüm malzemeleri iyice karıştırıp, yoğurun. Şeklini verin, kızartın. Servis tabağına; Akdeniz yeşilliklerini, elma dilimli patatesi ve erişteyi ekleyin.

Devamını oku »

Briwat

Briwat (12 Adet İçin)   Malzemeler: 4 kat hazır baklava yufkası 1 adet tavuk göğüs eti 10 adet çiğ badem 5 adet ceviz içi 2 tatlı kaşığı bal 1 tatlı kaşığı tarçın 1 adet yumurta Yarım su bardağı sıvı yağ (Kızartmak isterseniz)   Hazırlanışı: Tavuk göğüs etini haşlayın. Haşladığınız eti süzüp iri parçalar halinde doğrayın ve mutfak robotuna aktarın. Badem …

Devamını oku »

Fener Kavurma

Fener Kavurma (4 Kişilik)   Malzemeler 10 adet arpacık soğan 200 gram cherry domates 4 adet sivri biber 10 adet mantar 8 diş sarımsak 2 çorba kaşığı soya sosu 50 gram tereyağı 1 tutam kaşar peyniri rendesi Süslemek için maydanoz 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı pul biber   Hazırlanışı Tavayı kızdırın. Tereyağını ilave edin. Soğanları doğrayın ve soteleyin. …

Devamını oku »

Yaprak Ciğer

Yaprak Ciğer Malzemeler: > 200 gram kuzu ciğeri > 2 diş sarımsak > 1 dal taze soğan > 1 dal dereotu > 50 gram tereyağı > 1 adet küçük boy kapya biber > 1 adet dolmalık sarı biber Yaprak Ciğer Hazırlanışı: Kuzu ciğeri ince ve yaprak şeklinde doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın. Taze soğanı ve biberleri de ince uzun şeritler halinde doğrayın. Tereyağını geniş bir tavada eritin, …

Devamını oku »

Münhasır Tava

Münhasır Tava Malzemeler: > 100 gram kuzu kıyması > 100 gram et (Tercihen kuşbaşı) > 1 adet orta boy soğan > 3-4 diş sarımsak > 2 adet yeşil biber > 1 adet kapya biber > 50 gram tereyağı > Birer çay kaşığı kekik, nane, kimyon, pul biber, tuz > 1 tatlı kaşığı biber salçası > 1 adet domates  Münhasır Tava Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Kuskus ve Kuzu Pirzola

Kuskus ve Kuzu Pirzola (2 Kişilik)   Malzemeler: 50 gram havuç 2 adet arpacık soğan 40 gram kuskus 100 ml. sebze suyu 40 gram tereyağı 10 gram kurutulmuş siyah zeytin 1 dal frenk soğanı 1 tatlı kaşığı limon suyu 100 gram kuzu bonfile 100 gram kuzu pirzola 3 yaprak pazı Tuz, karabiber   Hazırlanışı: Havucu ve arpacık soğanı ince ince …

Devamını oku »

Taze Baharatlar ve Izgara Sebzeler Eşliğinde Ilık Izgara Bonfile Salatası

Taze Baharatlar ve Izgara Sebzeler Eşliğinde Ilık Izgara Bonfile Salatası Malzemeler: > 200 gram bonfile > Taze kekik ve biberiye > 1-2 diş sarımsak > Kuyruk yağı > Tereyağı > 3-4 adet domates Hazırlanışı: Etlerinizi zeytinyağı, tuz, karabiber, taze baharatlar ve sarımsak ile marine edin. Kuyruk yağı ile birlikte ızgarada her yeri eşit olacak şekilde pişirin. Domates ve dilediğiniz çeşitte …

Devamını oku »

Kırmızı Biber Köftesi

Kırmızı Biber Köftesi Malzemeler: > 300 gram kıyma > 1 adet yumurta > 1 adet soğan > 2-3 yemek kaşığı galeta unu > Tuz, kimyon, karabiber > 3 adet kırmızı kapya biber > Yoğurt > Dereotu Hazırlanışı: Köfte harcının tüm malzemelerini bir kapta iyice yoğurun. Kırmızı biberin çekirdeklerini çıkarın. Köfteden bir parça alıp kırmızı biberleri dibine kadar doldurun. Daha sonra …

Devamını oku »

Zencefilli Kurabiye

Zencefilli Kurabiye Malzemeler: > 350 gram un > 1 paket karbonat > 1 çorba kaşığı toz zencefil > 1 tatlı kaşığı toz tarçın > 100 gram tereyağı > 150 gram toz şeker > 3-4 çorba kaşığı su > 1 adet yumurta Hazırlanışı: Unu, karbonatı, tarçını ve oda ısısında yumuşamış tereya- ğını hamur yoğurma kabına alın. Parmak uçlarınızla kum haline gelene …

Devamını oku »