Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri (sayfa 14)

Et Yemekleri

Balık Köftesi

Orta boy bir tencerede 1 litre suya 1 adet defne yaprağı ve 2-3 adet tane karabiber ilave ederek 1 adet temizlenmiş levrek balığını haşladım. Haşlanan balığın kılçıklarını temizleyip etlerini ayırdım. 1 adet yumurtayı, 2 yemek kaşığı galeta ununu, yarım çay kaşığı karabiberi, yarım çay kaşığı tarçını, 1 tatlı kaşığı kimyonu, yarım demet ince doğranmış maydanozu ve 1 adet küçük boy …

Devamını oku »

Cağ Kebabı

Cağ Kebabı Malzemeler: > 1 adet kuzu budu (yağsız ve sinirsiz) > 4 adet domates > 6-7 adet yeşil biber > Lavaş ekmeği Terbiyesi İçin: > 1 adet soğan > 100 gram yoğurt > 1 çay kaşığı tuz > 1 çay kaşığı karabiber Hazırlanışı: Terbiyesi için; Yoğurdu, tuzu, karabiberi, yemeklik doğranmış soğanı bir kapta karıştırın. Kuzu budundan parmak kalınlığında yapraklar …

Devamını oku »

Fırında Brüksel Lahanalı Köfte

  Fırında Brüksel Lahanalı Köfte Malzemeler 300 gram kıyma Yarım çay bardağı pirinç 1 adet soğan 1 adet yumurta 1 diş sarımsak Tuz 200 gram Brüksel lahanası (1 paket) 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Karabiber 1.5 su bardağı su Kuru kekik   Fırında Brüksel Lahanalı Köfte Hazırlanışı Brüksel lahanasının dış kabuklarını …

Devamını oku »

Köfteli Spagetti

  Köfteli Spagetti Malzemeler: 1 paket spagetti makarna (500 gram) Köfte İçin: 500 gram dana kıyma 75 gram parmesan peyniri 2 dilim ekmek 1 baş sarımsak Yarım demet maydanoz Tuz, biber Kızartmak için yağ Sosu İçin: 1 adet soğan 1 baş sarımsak 3 büyük domates veya 1 kutu soyulmuş dilimlenmiş domates Tuz biber Az miktarda kekik   Köfteli Spagetti Hazırlanışı …

Devamını oku »

Fırında Dana Kürek

  Malzemeler 1 kilo kemiksiz dana eti (tercihen ön kol) 4 dal taze kekik 10 adet tane karabiber 200 gram mantar 1.5 su bardağı pirinç 2 adet domates 4 adet yeşil sivri biber 10 gram tuz 100 gram tereyağı 5 gram biberiye 1 adet tavuk but 15 gram sarımsak 20 gram zeytinyağı 2 adet defne yaprağı   Hazırlanışı Dana etlerini …

Devamını oku »

Antep Közleme

  Malzemeler 360 gram antrkot (30’ar gram parçalar halinde 12 parça) 360 gram köfte (30’ar gram parçalar halinde 12 parça) 4 adet orta boy közlenmiş patlıcan 3 çorba kaşığı süzme yoğurt 2 diş sarımsak 120 gram tereyağı 4 gram tuz 2 gram karabiber 2 adet 4’e bölünmüş tırnaklı pide 6 adet domates 4 adet sivri biber 4 dal taze kekik …

Devamını oku »

Tarhana ve Pekmez Soslu Tavuk

  Tarhana ve Pekmez Soslu Tavuk Malzemeler: > 2 adet tavuk göğsü > 3 yemek kaşığı kuru tarhana > 1 yemek kaşığı pekmez > 2 yemek kaşığı soya sosu > 1 yemek kaşığı zeytinyağı > Tuz ve karabiber Tarhana ve Pekmez Soslu Tavuk Hazırlanışı: Tavukları iki parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Tüm malzemeyi tavuklara ekleyip iyice harmanlayıp en az bir saat ağzı …

Devamını oku »

Biftek Madalyon

Biftek Madalyon Malzemeler: Biftek İçin: > 6 x 150 yada 200 gramlık biftek madalyonlar > Tuz > Yeni çekilmiş karabiber > 3 kaşık sıvı yağ Kremalı Pancar ve Patates Gratin İçin: > 3 adet orta boy kırmızı pancar > 700 gram patates Krema Karışımı İçin: > 2 adet yumurta > 2 fincan krema > Tuz ve taze çekilmiş karabiber, damak tadınıza …

Devamını oku »

Kirde Kebabı

Kirde Kebabı Malzemeler: > 2 adet yumurta > 1 su bardağı süt > 1 su bardağı un > Tuz > Kızartmak için sıvı yağ > 300 gram yağlı kuşbaşı doğranmış et > Taze kırmızı biber > Taze yeşil biber > 2 adet domates > 2 diş sarımsak > 2 yemek kaşık sıvı yağ > 1 yemek kaşığı tereyağı > 2 yemek …

Devamını oku »

Dana Bonfile Kabuklu Fırın Patates Eşliğinde

Dana Bonfile Kabuklu Fırın Patates Eşliğinde Malzemeler: > 250 gram dana bonfile Etin Marinesi İçin: > 100 gram tereyağı > Frenk soğanı > Taze kekik > Deniz tuzu > Karabiber Garnitür İçin: > 1 adet büyük boy patates > 50 gram çedar peyniri > 30 gram parmesan > 1 adet kabak Dana Bonfile Kabuklu Fırın Patates Eşliğinde Hazırlanışı: Bonfileyi 1 saat …

Devamını oku »