Malzemeler: 1 adet soğan 8 adet adaçayı yaprağı 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak 500 ml. tavuk suyu 5 adet büyük boy kırmızı kapya biber 1 çay kaşığı toz şeker Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber 2 çay kaşığı kaşığı kimyon 2 adet defne yaprağı 1 dal kereviz sapı Yarım limonun rendelenmiş kabuğu 2-3 dal taze fesleğen yaprağı 3-4 …
Devamını oku »Çorba Tarifleri
Yeşil Mercimekli Kesme Çorbası
Malzemeler: 1 avuç kesme makarna 1 çay bardağı yeşil mercimek 1 kahve fincanı yarma mısır 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 litre et suyu Tuz, karabiber Hazırlanışı: Yeşil mercimeği ve yarma mısırı 1 saat kadar suda bekletin. Tereyağını eritip çok ince kıyılmış soğanı kavurun. Soğan yumuşayınca salçaları ekleyin. …
Devamını oku »Sebze Çorbası
Malzemeler 1 adet kuru soğan 1 adet sarımsak 1 adet havuç 1 adet çalıfasulye 1 adet kereviz kökü 1 adet patates 1 adet kabak 1 adet kereviz sapı 1 adet pırasa 1 adet ıspanak 1 adet zeytinyağı 1 tutam çekilmiş karabiber 1 tutam tuz Sebze suyu Hazırlanışı Zeytinyağında soğan ve sarımsağı altın rengi alana kadar kavurun. Üzerine havucu ekleyin. Bu …
Devamını oku »Ezme Yoğurt Çorbası
Malzemeler: 2 yemek kaşığı un (tepeleme) 2-3 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme) 2 kâse yoğurt 2 adet yumurta 1 çorba kaşığı kuru nane Tuz, kırmızı pul biber Tandır ekmeği (Arapgir ilçesi için) Hazırlanışı: Geniş bir kapta yumurtaları çırpın, yoğurdu ekleyerek boza kıvamında bir karışım elde edin. Yoğun bir kıvam elde ettiyseniz birkaç kaşık su ilave edebilirsiniz. Tereyağını eritin ve un ile …
Devamını oku »Közlenmiş Patlıcan Çorbası
Malzemeler: 1 kilo patlıcan 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 adet salçalık kırmızıbiber 1 adet büyük boy beyaz soğan 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı un (tepeleme) 1 litre sıcak su 1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni Hazırlanışı: Patlıcanları birkaç yerinden kürdanla deldikten sonra ızgarada veya fırında közleyin. Biberleri de ızgarada közleyin veya …
Devamını oku »Ezogelin Çorbası
Malzemeler: 1 kahve fincanı pirinç 1 kahve fincanı kırmızı mercimek 1 çorba kaşığı bulgur (tercihen pilavlık) 5 su bardağı tavuk veya et suyu 1 çorba kaşığı salça 1,5 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı un Tuz, kuru nane, kırmızı toz biber, pul biber 1 çorba kaşığı nar ekşisi Üzeri için: Lor peyniri 1-2 yaprak yarı kurutulmuş domates 1 dal taze …
Devamını oku »Fransız Soğan Çorbası
Malzemeler 600 gram kuru soğan 10 gram sarımsak 60 ml. balsamik sirke 3 gram karabiber Tuz 2 litre kemik suyu Köy ekmeği Gravyer peyniri Hazırlanışı Soğanları piyazlık doğrayın, zeytinyağında ve çok düşük ısıda yaklaşık 40 dakika soteleyin. Balsamik sirkeyi çektirin ve kemik suyunu ekleyip 40 dakika süreyle kaynatın. Çorbayı ısıya dayanıklı kâselere alın. Köy ekmeği üzerine gravyer peyniri rendesi koyup …
Devamını oku »Mercimek Çorbası
Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 kahve fincanı sarı mercimek 1 adet orta boy patates 1 adet orta boy havuç 1 adet büyük boy soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı un (tepeleme) 2 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz, karabiber Et suyu Hazırlanışı: Havucu ve patatesi soyup rendeleyin. Soğanı soyup zar şeklinde doğrayın ve sıvıyağda karamelize olana dek kavurun. …
Devamını oku »Alaca Çorbası
Malzemeler Yarım su bardağı aşurelik buğday Yarım su bardağı nohut Yarım su bardağı yeşil mercimek 2 adet soğan 3-4 adet al biber 1 çorba kaşığı domates salçası 4 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım çorba kaşığı Tatlı kırmızı toz biber 2 çorba kaşığı tarhun otu Tuz Hazırlanışı Aşurelik buğdayla nohudu akşamdan ıslatın. 1-2 su yıkadıktan sonra buğday ve nohutu tencereye alın. Üzerini …
Devamını oku »Soğutulmuş Gazpacho Çorbası
Malzemeler: 5 adet orta boy domates 2 adet orta boy salatalık 1 adet orta boy kuru soğan (soyulup irice dilimlenecek) 1 adet kırmızı dolmalık biber (tohumları ayıklanıp, sapı kesilip irice doğranacak) 3 diş sarımsak 4 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi 6 su bardağı su 5 çorba kaşığı zeytinyağı 500 gram domates suyu 3 çorba kaşığı elma sirkesi 2 tatlı …
Devamını oku »