Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri (sayfa 17)

Çorba Tarifleri

Anne Çorbası Tadında

Leziz kahveleriyle kalpleri fetheden Caffè Nero, kendi tarzıyla yorumladığı çorbalarıyla da en az kahveleri kadar iddialı. Caffè Nero’nun fesleğenli domates ve yeşil mercimek çorbaları bu kışın favori çorbaları olacak “Milano’da değilseniz en iyi kahveci” unvanlı Caffè Nero, leziz kahve çeşitlerinin yanı sıra çorbalar konusunda da iddialı. Caffè Nero’nun iç ısıtan sıcacık çorba çeşitlerine eklediği fesleğenli domates ve yeşil mercimek, bu …

Devamını oku »

Yaz Çorbası

Malzemeler 2 adet patates 2 adet kabak 2 adet havuç 100 gram mantar 1 adet kuru soğan 3 diş sarımsak 2 adet dolmalık biber 1 demet maydanoz 1 çorba kaşığı salça 2 adet domates 30 gram bezelye 50 gram sıvıyağ Tuz, karabiber Pul biber   Hazırlanışı Öncelikle tüm sebzeleri aynı eşitlikte karıştırmadan küp küp doğrayın. Tencerenize yağı koyup önce soğan …

Devamını oku »

Soğan Çorbası

  Malzemeler: • 4 adet soğan • 8-9 bardak et suyu • 2 yemek kaşığı tereyağı • 3 çorba kaşığı un • 1 adet yumurta • 1 bardak süt • Tuz   Hazırlanışı: Soğanları soyarak ortadan ikiye bölüp yarım halka şeklinde doğrayın. Bir tencerede yağ ile birlikte hafif ateşte çevirerek pembeleştirin. Unu katın. Et suyunu sıcakken birden dökün. Tuzu ekleyip …

Devamını oku »

Garnitürlü Havuç Çorbası

Malzemeler 3-4 adet büyük havuç 3 su bardağı etsuyu 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı zencefil 1 yemek kaşığı tereyağ 1 kase garnitür Dereotu Kırmızı pulbiber Tuz Hazırlanışı Havuçları rendeleyin. 2 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. Etsuyunu ve suyu ekleyin.Haşlayın. Zencefil,dereotu, garnitürü ekleyin. Tuz ve 1 yemek kaşığı tereyağı ilavesiyle çorbayı pişirin. Servis kasesine alın pulbiberle servis yapın.

Devamını oku »

Karamelize Soğan ve Pırasalı Mercimek Çorbası

Malzemeler: • 1 su bardağı kırmızı mercimek • 1 kahve fincanı sarı mercimek • 1 adet orta boy soğan • 1 adet orta boy havuç • 2 adet damla sakızı (nohut büyüklüğünde) • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 5-6 su bardağı su • 1 çorba kaşığı tereyağı • Tuz, kimyon, kırmızı toz biber • 1 çorba kaşığı biber salçası Üzeri …

Devamını oku »

Mercimek Çorbası

Malzemeler: • 500 gram tavuk kemiği • 1 adet havuç • 1 adet soğan • 5 diş sarımsak • 3 dal maydanoz • 1 dal kereviz sapı • 1 adet sakız kabağı • 1 adet çubuk tarçın • 1 litre su • 300 gram haşlanmış yeşil mercimek • 150 gram pazı • Tuz, taze çekilmiş karabiber • 50 gram süzme …

Devamını oku »

Portakallı ve Zencefilli Mercimek Çorbası

 (4 Kişilik) Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı sıvıyağ karışımı 1 adet portakal 6 su bardağı tavuk suyu 1 çay kaşığı taze ince rendelenmiş zencefil Hazırlanışı İnce rendelenmiş soğanı, tereyağı ve sıvıyağ karışımında kavurun.Daha sonra kırmızı mercimek ilave edin.Biraz karıştırdıktan sonra tavuk suyunu ekleyin.Karıştırılmaya devam edin.Ardından portakal kabuğu rendesi, …

Devamını oku »

Ispanaklı Soğuk Çorba

Malzemeler: • 500 gram yoğurt • Yarım demet ıspanak • Yarım su bardağı aşurelik buğday • Yarım su bardağı barbunya • Yarım demet taze nane • 1 çay kaşığı pul biber • 6-8 su bardağı soğuk su • Tuz Ispanaklı Soğuk Çorba Tarifi; Aşurelik buğdayı haşlayın. Ispanağı yıkayıp büyük parçalar halinde doğrayın. Ispanağı haşlanan buğdaya ekleyin. 1-2 dakika birlikte kaynatın. …

Devamını oku »

Yayla Çorbası

Malzemeler • 1 çay bardağı pirinç • 4-4,5 su bardağı su • 1 adet yumurta • 2 su bardağı yoğurt • 2 yemek kaşığı un • 1 çorba kaşığı tereyağı • Tuz • 10-12 adet taze bakla • 1 tatlı kaşığı un • 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yayla Çorbası Tarifi; Taze baklaların kılçıklarını temizleyip küçük küçük doğrayın. 1 tatlı kaşığı …

Devamını oku »

Çahala (Karalahana Çorbası)

Malzemeler: • 1 su bardağı barbunya • 1 çorba kaşığı iç yağı • 30 gram tereyağı • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ • 2 demet karalahana • 3 çorba kaşığı mısır unu • Acı kırmızı biber Çahala (Karalahana Çorbası) Tarifi: Barbunyaları bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi günü birkaç kez yıkayıp tencereye aktarın. 3 litre suyu ekleyin. Fasulyeleri bu suda haşlayın. …

Devamını oku »