Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri (sayfa 15)

Çorba Tarifleri

Lebeniye Çorbası

Malzemeler: 500 gram parça et 1 su bardağı nohut 1 çay bardağı pirinç 500 gram süzme yoğurt 2 adet yumurtanın sarısı 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı tereyağı Nane, pul biber 3 adet damla sakızı (her biri en fazla nohut büyüklüğünde) Hazırlanışı: Nohudu bir gün öncesinden soğuk suda bekletin. Ertesi günü yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Eti ve üzerini …

Devamını oku »

Yoğurtlu Soğuk Avokado Çorbası

Malzemeler: – 3 adet orta boy doğranmış avokado (Doğradıktan sonra limonlu suda bekletin.) – 300 ml. krema – 1 adet acı biber – 3-4 adet tane karabiber – 1 adet limonun suyu – 3 su bardağı su – Tuz Hazırlanışı: Limon suyunu ve doğranmış avokadoları püre haline getirin. Acı biberi, tane karabiberi, tuzu ve suyu da ekleyin. İyice karıştırın. Diğer …

Devamını oku »

Soğuk Bahçe Çorbası

Malzemeler: – 5 su bardağı su – 4 çorba kaşığı zeytinyağı – 1 adet soğan – 1 adet havuç – 500 gram pazı – Yarım demet taze soğan – 1 çay bardağı pirinç – 1 su bardağı taze bezelye içi – 1 adet çarliston biber – Tuz, karabiber – Maydanoz Hazırlanışı: Küp doğranmış havucu, soğanı, çarliston biberi ve bezelyeyi zeytinyağında …

Devamını oku »

Kimyonlu Soğuk Mercimek Çorbası

Malzemeler: – 1 su bardağı kırmızı mercimek – 5 su bardağı su – 4 diş sarımsak – 1 adet limonun suyu – 1 çorba kaşığı kekik – Yarım demet taze nane – 1 tatlı kaşığı pul biber – 1 tatlı kaşığı kimyon – 5 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Mercimekleri yıkadıktan sonra 5 bardak su ile haşlayın. Ezilmiş sarımsakları, limon suyunu, …

Devamını oku »

Pazılı Soğuk Çorba

Malzemeler: – 500 gram pazı – 1 su bardağı bulgur – 2 su bardağı süzme yoğurt – 1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak – 1 çorba kaşığı pul biber – 6 su bardağı su – Tuz Hazırlanışı: Pazıları yıkayıp ince ince doğrayın. Bulgurla beraber pazıyı tencereye aktarın ve suyu ekleyerek, bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Ezilmiş sarımsağı, baharatları ve yoğurdu çırpın. Çorba …

Devamını oku »

Soğuk Kekikli Kabak Çorbası

Malzemeler: – 4 çorba kaşığı zeytinyağı – 1 adet soğan – 2 adet patates – 4 adet patates – 1 tatlı kaşığı kekik – 1 tatlı kaşığı biberiye – 1 tatlı kaşığı fesleğen – 1 tatlı kaşığı karabiber – 1 çorba kaşığı limon suyu – Yarım demet dereotu – 1 su bardağı süt – 4 su bardağı su Hazırlanışı: Yemeklik …

Devamını oku »

Reyhanlı Patates Çorbası

Malzemeler: – 4 adet patates – 1 adet kereviz – 1 adet kuru soğan – 1 adet defne yaprağı – 1 çay bardağı kıyılmış reyhan – 1 adet limonun suyu – 5 su bardağı su – 1 tatlı kaşığı karabiber – Yarım çay kaşığı muskat rendesi > Tuz – 4 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Küp doğranmış sebzeleri zeytinyağında kavurun. Suyu …

Devamını oku »

Etli Çorba

Malzemeler: > 1 adet kaval kemiği (Dananın kaval kemiği) > 1 adet limon > 1 adet soğan > 1 baş sarımsak > 700 gram parça dana eti (Böbrek yatağı tercihen) > 3 çorba kaşığı un > 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 tatlı kaşığı tereyağı > 1 tatlı kaşığı tahin > 1 adet yumurtanın sarısı > 2 çorba kaşığı yoğurt …

Devamını oku »

Domates Çorbası

Malzemeler: 4-5 adet olgun domates 5 çorba kaşığı domates salçası (tepeleme) 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 3 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı un 3,5 lt su 1 tatlı kaşığı karabiber (Tercihen tane karabiber) 1 tatlı kaşığı krema Hazırlanışı: Sıvı yağın yarısını tencerede ısıtıp kısık ateşte salçayı kavurun. Rendelenmiş domatesleri ve tane karabiberleri ekleyin. Domatesler iyice eriyinceye kadar kavurmaya devam …

Devamını oku »

Etli Dovğa

Malzemeler 500 gram kase  yoğurt 2 adet yumurta 1-2 yemek kaşığı un 1 küçük çay bardağı pirinç, 200 gram kuzu kıyma 1 adet orta boy soğan, 1 su bardağı haşlanmış nohut Yarım demet dereotu Yarım demet yeşil soğan 1 demet taze nane Tuz, karabiber Hazırlanışı Kıyma için; Öncelikle kuru soğanları çok ince şekilde rendeleyin. Daha sonra üzerine kıyma, yeterli miktarda …

Devamını oku »