Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Etli Çorba

Etli Çorba

corba

Malzemeler:
> 1 adet kaval kemiği (Dananın kaval kemiği)
> 1 adet limon
> 1 adet soğan
> 1 baş sarımsak
> 700 gram parça dana eti (Böbrek yatağı tercihen)
> 3 çorba kaşığı un
> 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı
> 1 tatlı kaşığı tereyağı
> 1 tatlı kaşığı tahin
> 1 adet yumurtanın sarısı
> 2 çorba kaşığı yoğurt
> Kırmızı pul biber

Hazırlanışı: Etleri geniş bir tencerede, kısık ateşte, etler iyice yumuşayıp çatalla batırdığınızda dağılacak kıvama gelene dek yaklaşık 3 saat kadar kaynatın. Eti ocaktan alın, süzdükten sonra didikleyin. Ayrı bir tencereye ikiye parçalanmış kaval kemiğini aktarın. İyice yıkanıp kabuğunu soymadan bütün olarak limonu, kabuğu soyulmuş bütün 1 adet soğanı ve 1 baş temizlenmiş sarımsağı ekleyin. Yarım saat boyunca arada bir üzerinde biriken köpükleri temizlemeyi ihmal etmeden kaynatın.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir