Balık Çorbası (4 Kişilik) Malzemeler 2 diş sarımsak 1 adet rendelenmiş havuç 50 gram tereyağı 2 çorba kaşığı un 1 tutam dereotu 3 adet defne yaprağı 1.5 kilo ayıklanmış iskorpit balığı Hazırlanışı Havuç ve sarımsakları tereyağında kavurun. Üzerine un ilave ederek bir süre daha kavurun. Soğuk su koyup kaynamaya alın. Kaynayan çorbaya ayıklanmış ve ince kıyılmış iskorpiti ilave …
Devamını oku »Balık Yemekleri
Deniz Mahsulleri Marul Dolması
Marul Dolması Malzemeler: 1 adet orta boy marul veya atom göbek 100 gram levrek fileto 200 gram somon fileto 4 adet taze soğan 1 demet dereotu 1 demet maydanoz 6 adet kapari çiçeği 2 dilim tost ekmeği 200 gram közlenmiş biber 1 adet limon 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber, kekik Marul Dolması Tarifi : Öncelikle marul veya …
Devamını oku »Çıtır Levrek
Çıtır Levrek Malzemeler: 1 adet levrek fileto 100 gram iç fındık 2 yemek kaşığı tereyağı Yarım portakal Knorr pane harcı Kuzu Kulağı Püresi İçin: 150 gram kuzu kulağı 20 gram tereyağı 50 ml. krema 3 adet arpacık soğan 1 diş sarımsak Yeterli miktarda muskat Çıtır Levrek Kuzu Kulağı Püresi için; Tereyağında ince ince doğradığınız arpacık soğanları ve sarımsağı renk alana kadar …
Devamını oku »Patatesli Dil Balığı
Patatesli Dil Balığı Malzemeler: 150 gram dil balığı 1 adet patates 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 kahve fincanı üzüm sirkesi 4-5 adet arpacık soğan Tuz, karabiber 200 gram pırasa 1 çorba kaşığı krema Erik pestili, nar ekşis Patatesli Dil Balığı Hazırlanışı:
Devamını oku »Balık Tartar
Balık Tartar Malzemeler: 200 gram mezgit fileto 1 yaprak marul 3 yaprak kurutulmuş domates 3 dal taze soğan Birer tutam tuz ve taze çekilmiş karabiber 1 çay kaşığı mayonez 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu Mozzarella peyniri 2 çay kaşığı balzamik sirke Balık Tartar Hazırlanışı: Mezgit filetoyu ızgarada pişirdikten sonra çok ince dilimleyin. Marulu, kurutulmuş domatesi ve taze soğanı çok …
Devamını oku »Izgara Somon Fileto
Izgara Somon Fileto (4 Kişilik) Malzemeler: 800 gram somon fileto 400 gram ıspanak 100 gram mango 60 gram kuru üzüm 120 gram yaban pirinci 60 gram kavrulmuş kırık badem Lime (yeşil limon) Avokado Sos İçin: 200 gram avokado 100 gram kırmızı soğan 10 gram sarımsak 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Yaban pirinci kaynayan suda …
Devamını oku »Acılı Bulgur Pilavlı Hamsi Kapama
Acılı Bulgur Pilavlı Hamsi Kapama Malzemeler: > 1 kilo hamsi > 1 adet kuru soğan > 4 adet çarliston veya dolmalık biber > 3 adet domates > 1 demet dereotu > 1 demet maydanoz > 1 demet taze nane > 1 çorba kaşığı biber salçası (acı olursa daha lezzetli olur) > Karabiber, tuz, pul biber ve bir tutam kuru nane > …
Devamını oku »Deniz Mahsulleri Pazı Sarma
Deniz Mahsulleri Pazı Sarma Malzemeler: > 4 bağ pazı > 300 gram pirinç > 200 gram bulgur> 4 adet kuru soğan > 200 gram levrek fileto > 200 gram somon balığı fileto > 1 demet maydanoz > 1 demet dereotu > 1 tatlı kaşığı kapari > 1 çorba kaşığı domates salçası > 2 diş sarımsak > 1 adet limon > Tuz, …
Devamını oku »Hamsili Karalahana Salatası
Hamsili Karalahana Salatası Malzemeler: > 2 bağ karalahana > 3 adet turp > 3 adet taze soğan > 50 gram haşlanmış nohut > 3 yaprak marul > 8 adet hamsi > 1 adet kırmızı kapya biberi > Domates, salatalık > Zeytinyağı, limon Hamsili Karalahana Salatası Hazırlanışı: Karalahanaları güzelce yıkayıp, kaynayan suda 5 dakika haşladıktan sonra buzlu suya alın. Suyunu güzelce sıkıp ince …
Devamını oku »Ratatuy Sebzeli ve Siyah Pirinçli Somon Tava
Ratatuy Sebzeli ve Siyah Pirinçli Somon Tava Malzemeler: > 190 gram somon fileto > 60 gram siyah pirinç > 10 gram havuç > 10 gram kereviz > 5 gram patlıcan > 10 gram biber > 100 gram tereyağı > 40 gram sıvı yağ > Tuz, beyaz biber Ratatuy Sebzeli ve Siyah Pirinçli Somon Tava Hazırlanışı: Sebzeleri ince ince doğrayın, az yağda yüksek …
Devamını oku »