Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri (sayfa 5)

Balık Yemekleri

Taze Börülce Üzerinde Barbun

Taze Börülce Üzerinde Barbun Taze Börülce Üzerinde Barbun Malzemeler: 200 gram taze börülce 8-10 adet barbun 100 gram pırasa 1 adet kapya biber 1 adet köy biberi Kızartmak için: Sıvı yağ, mısır unu, beyaz un Deniz tuzu, taze Karabiber Taze Börülce Üzerinde Barbun Hazırlanışı: Taze börülceleri önceden kaynatılmış suyun içerisine iple bağlayarak haşlayın. Barbunları ayıklayın ve yıkayın. Beyaz un, mısır unu, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın, barbunları bu karışıma bulayın ve …

Devamını oku »

Dülger Balığı Möniyer

Dülger Balığı Möniyer için Malzemeler: 16 parça dilbalığı Yarım tatlı kaşığı tuz 1 adet limonun suyu 1 su bardağı un Yarım bardak rafine yağı 1 bağ kıyılmış maydanoz 1 çorba kaşığı dolusu tereyağı 1 adet limonun kabuğu (tırtıllanmış, lira gibi kesilmiş) Dülger Balığı Möniyer Hazırlanışı: Dilbalıklarını iç tarafından hafif pirzola demiri ile vurup yassıltın ve tuzlayın. Limon suyunu serpin. Alt …

Devamını oku »

Buharda Somon Salatası

Buharda Somon Salatası Malzemeler: 500 gram derisi alınmış somon fileto 1 adet marul 200 gram kuzukulağı 200 gram roka Yarım demet maydanoz Yarım demet taze nane Yarım demet dereotu 100 ml. zeytinyağı 2 adet limon Tuz, karabiber   Buharda Somon Salatası Hazırlanışı: Somonları tuz ve taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın. Buharda pişirme için; Tencerenizin içine oturacak şekilde bir elek yerleştirin. Tencerenin …

Devamını oku »

Lagos Lokum

Lagos Lokum Malzemeler: 500 gram derisi alınmış lagos balığı 2 adet limonun rendelenmiş kabuğu 300 gram un 1 litre soğuk su 1 paket karbonat 200 gram mayonez 10 gram tatlı toz biber 10 gram acı sos 10 gram bal Kızartmalık sıvı yağ Tuz, karabiber   Lagos Lokum Hazırlanışı: Lagos balıklarınızı çok kalın olmayacak şekilde maksimum 30 gramlık küpler halinde kesin. Tuz, …

Devamını oku »

Marine Levrek

Marine Levrek Malzemeler: 2 adet derisi alınmış levrek fileto 150 gram çarkıfelek meyvesi püresi 100 gram zeytinyağı 1 demet su teresi 2 adet Meksika biberi 8 adet böğürtlen (İsteğe göre çilek, frambuaz da olabilir) Tuz, karabiber   Marine Levrek Hazırlanışı: Derisi alınmış levreği küp küp olacak şekilde kesin. Başka bir kapta zeytinyağını ve meyve püresini karıştırın. İnce kesim levrekleri bu karışımla …

Devamını oku »

Balık İskender

Balık İskender İçin Malzemeler 60 gram patates 20 gram yoğurt 25 gram domates 100 gram mezgit fileto (1 Kişilik) Balık İskender Hazırlanışı Izgara ettiğiniz mezgitleri ince kibrit şeklinde dilimlediğiniz ve kızgın yağda kızarttığınız patateslerin üzerine dizin. 25 gram domatesi zeytinyağı ile soteleyerek mezgitlerin üzerine dökün. Yanında süzme yoğurt ile servis edin.

Devamını oku »

Levrek Marin

Levrek Marin İçin Malzemeler 1 adet levrek 1 adet elma 1,5 bardak sıvı yağ 2 yemek kaşığı hardal 1 adet limon suyu (5-6 Kişilik) Levrek Marin Hazırlanışı: Levreği kılçıklarından temizleyin ve ince şeritler halinde kesin. Hardal ve yağı yoğun bir kıvam alana kadar çırpın. Limon suyu ile tatlandırın. Elma dilimlerini jülyen kesip, levrek şeritleri ile hazırladığınız sosa yatırın. Levrek marini …

Devamını oku »

Levrek Izgara

Levrek Izgara Malzemeler: 4-6 kişilik levrek fileto 1 demet kuşkonmaz 2 baş rezene Yarım demet dereotu 50 gram tereyağı Tuz, karabiber   Levrek Izgara Hazırlanışı: Kuşkonmazları ve rezeneleri soğuk suyla yıkayın. Tuzlu kaynar suda pişirin. Başka bir tavada tereyağını eritip haşladığınız kuşkonmazları ve rezeneleri soteleyin. Daha sonra karabiber ve dereotu ile tatlandırın. Levrekleri tuz ve karabiber ile tatlandırın. Izgara tavayı iyice …

Devamını oku »

Köz Biberli Acı Sos Eşliğinde Biberiyeli Mezgit Köfte

Köz Biberli Acı Sos Eşliğinde Biberiyeli Mezgit Köfte Malzemeler: 300 gram mezgit fileto 1 adet orta boy soğan 2 adet yumurta 1 yemek kaşığı galeta unu 1 paket çıtır pane harcı 1 dal biberiye 3 dal maydanoz 3 dal dereotu 1 diş sarımsak Tuz, karabiber Yarım limon kabuğu rendesi Kızartmak İçin: Ay çiçek yağı Dip Sos İçin: 2 adet kırmızı biber …

Devamını oku »

Mezgit Sarma

Mezgit Sarma Malzemeler: 2 adet mezgit balığı filetosu 1 su bardağı pirinç 2 adet soğan 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık 1 çorba kaşığı dolmalık üzüm 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı kıyılmış nane 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu Karabiber, tuz 150 gram yaprak Mezgit Sarma Hazırlanışı: Balığı kaynar suda biraz haşlayın. Küçük parçalara …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz