Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Izgara Somon Fileto

Izgara Somon Fileto

fileto

Izgara Somon Fileto

(4 Kişilik)

 

Malzemeler:

800 gram somon fileto

400 gram ıspanak

100 gram mango

60 gram kuru üzüm

120 gram yaban pirinci

60 gram kavrulmuş kırık badem

Lime (yeşil limon)

Avokado Sos İçin:

200 gram avokado

100 gram kırmızı soğan

10 gram sarımsak

2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz, taze çekilmiş karabiber

 

Hazırlanışı:

Yaban pirinci kaynayan suda 20 dakika haşlayın ve süzün.

Mangoyu küçük küpler şeklinde doğrayın.

Sos için; Kabuğunu soyup küpler halinde doğradığınız avokadoyu, irice doğradığınız kırmızı soğanı, sarımsakları ve zeytinyağını mutfak robotuna alıp püre haline gelene kadar karıştırın. Tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip tatlandırın.

Somon filetoyu 4 parçaya bölün ve ızgarada 8-9 dakika pişirin.

Yaban pirinci ve kavrulmuş bademi bir tavada soteleyin.

Ispanağı, mangoyu ve kuru üzümü ayrı bir tavada soteleyin.

Servis tabağına yaban pirincini alın ve somonu üzerine yerleştirin.

Hazırladığınız avokadolu sos, mangolu ıspanak ve yeşil limon ile servis edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir