Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Mezgit Sarma

Mezgit Sarma

mezgit-sarma

Mezgit Sarma Malzemeler:

2 adet mezgit balığı filetosu

1 su bardağı pirinç

2 adet soğan

1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık

1 çorba kaşığı dolmalık üzüm

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çorba kaşığı kıyılmış nane

1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu

Karabiber, tuz 150 gram yaprak

Mezgit Sarma Hazırlanışı:

Balığı kaynar suda biraz haşlayın. Küçük parçalara ayırın, soğanı sıvı yağda kavurun. Dolmalık fıstık ve üzümü ilave edin. Pirinci ekleyip hafifçe kavurun. Balığı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Dereotu, nane, maydanoz, karabiber ve tuzu ilave edin. Yaprağı yumurtalığın içine yerleştirip, ortasını çukurlaştırın. Hazırladığınız balıklı harçtan bir miktarı yaprağın ortasına koyun. Yaprağın kenarlarını harcın üzerine kapatarak bohça gibi sarın. Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayın. Sarmaları yaprakların katlanan kısmı alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin. Yarım su bardağı su ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika süreyle pişirin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir