Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Çıtır Levrek

Çıtır Levrek

çıtır-tavuk

Çıtır Levrek Malzemeler:

1 adet levrek fileto

100 gram iç fındık

2 yemek kaşığı tereyağı

Yarım portakal

Knorr pane harcı

Kuzu Kulağı Püresi İçin:

150 gram kuzu kulağı

20 gram tereyağı

50 ml. krema

3 adet arpacık soğan

1 diş sarımsak

Yeterli miktarda muskat

Çıtır Levrek Kuzu Kulağı Püresi için; Tereyağında ince ince doğradığınız arpacık soğanları ve sarımsağı renk alana kadar kavurun. Yıkadığınız kuzu kulağını ekleyerek kavurun ve kremayı ekleyerek blenderdan geçirin. Muskat ve tuzla arzunuza göre tatlandırın. Çıtır Levrek için; Oda sıcaklığındaki tereyağını beyazlayana kadar çırpın. Fındık içlerini küçük parçalar haline getirerek kırın. Yarım portakalın kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Knorr Pane Harcını, fındıkları, ince kıydığınız portakal kabuklarını ve portakal suyunu çırpılmış tereyağına ekleyin ve karıştırarak streç filme ince bir katman halinde sarın. Buzdolabında 5 dakika bekletin. Buzdolabından çıkardığınız bu karışımı, filetosunu çıkardığınız levreğinize üstünü kaplayacak şekilde sıvayın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. 240 dereceye ayarladığınız fırında 10-12 dakika pişirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir