Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Deniz Mahsulleri Marul Dolması

Deniz Mahsulleri Marul Dolması

marul-dolması

Marul  Dolması Malzemeler:

1 adet orta boy marul veya atom göbek

100 gram levrek fileto

200 gram somon fileto

4 adet taze soğan

1 demet dereotu

1 demet maydanoz

6 adet kapari çiçeği

2 dilim tost ekmeği

200 gram közlenmiş biber

1 adet limon 2 diş sarımsak

1 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber, kekik

Marul  Dolması  Tarifi :

Öncelikle marul veya göbek salatanızın kök kısmını dağıtmadan bıçak yardımıyla çıkartın. Orta kısımdan dağıtmadan bir miktar boşaltın. Balık filetolarını, ekmeği, soğanı, maydanozu, dereotunu mutfak robotundan geçirin. Hazırladığınız balık harcını marulun boşalttığınız orta kısmına düzgünce doldurun. Fırın tepsisin ortasına dik bir şekilde koyun. 170 dereceye ayarlı fırında 10 dakika süreyle pişirin. Bir tavada zeytinyağıyla birlikte sarımsakları hafifçe sote yapın. Köz biberleri mutfak robotundan geçirip sarımsakları ilave ettikten sonra bir taşım kaynatın. Baharatlarını katıp servis yapacağınız tabağın ortasına bir kepçe köz biber harcından koyun. Fırınladığınız marul dolmasını ikiye veya dörde keserek sosun ortasına koyup servis yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir