Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Deniz Mahsulleri Pazı Sarma

Deniz Mahsulleri Pazı Sarma

53

Deniz Mahsulleri Pazı Sarma Malzemeler:

> 4 bağ pazı > 300 gram pirinç

> 200 gram bulgur> 4 adet kuru soğan

> 200 gram levrek fileto

> 200 gram somon balığı fileto > 1 demet maydanoz

> 1 demet dereotu > 1 tatlı kaşığı kapari

> 1 çorba kaşığı domates salçası

> 2 diş sarımsak > 1 adet limon

> Tuz, karabiber > Pul biber >

Deniz Mahsulleri Pazı Sarma Hazırlanışı:

Pazıları kaynayan suda 5 dakika haşlayıp buzlu suya alın ve kök kısımlarını bıçak yardımıyla alın. Pirinç ve bulguru yıkayın. Soğanları ince ince doğrayın, bir kap içerisinde karıştırın. Balık filetolarını ince bir şekilde doğrayın. Salça, maydanoz, dereotu ve baharatların hepsini dolma içine ekleyip güzelce harmanlayın. Karışımı pazılara zevkinize göre büyüklükte olacak şekilde sarın. Tencereye dizip üzerini bir parmak geçecek şekilde su ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir