Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri (sayfa 7)

Balık Yemekleri

Sebzeli Polenta ve Asia Soslu Lüfer

Sebzeli Polenta ve Asia Soslu Lüfer Malzemeler: > 350 gram lüfer fileto > 40 gram polenta (İtalyan Usulü Mısır Bulamacı ) > 15 gram parmesan > 20 gram tereyağı > 25 gram sıvı yağ > 80 ml. tavuk suyu > 1 adet lime limon > 1 adet baby kabak > 1 adet baby turp > 1 adet baby patlıcan > 1 …

Devamını oku »

Jülyen Sebzeli Palamut Buğulama

Jülyen Sebzeli Palamut Buğulama Malzemeler: > 1 adet palamut balığı > 1 adet büyük boy kuru soğan > 2 adet domates > 1 adet limon > 1 adet kabak > 1 adet havuç > 1 adet kuru soğan > 2 diş sarımsak > 3 adet defne yaprağı > 2 dal maydanoz > 1 tatlı kaşığı tereyağı > 2 yemek kaşığı zeytinyağı …

Devamını oku »

Mısır Ununa Bulanmış Taze Baharatlar ile Marine Edilmiş Hamsi Tava

Mısır Ununa Bulanmış Taze Baharatlar ile Marine Edilmiş Hamsi Tava Malzemeler: > 250 gram temizlenmiş hamsi > 2 su bardağı mısır unu > Yarım çay bardağı zeytinyağı > Tuz > Karabiber > 2 dal taze kekik > 2 dal biberiye Mısır Ununa Bulanmış Taze Baharatlar ile Marine Edilmiş Hamsi Tava Hazırlanışı: Kekik ve biberiyeleri dalından ayırarak küçük parçalar halinde doğrayın. Yıkadığınız hamsileri …

Devamını oku »

Hamsili ve Otlu Mısır Ekmeği

  Hamsili ve Otlu Mısır Ekmeği Malzemeler: >1 tatlı kaşığı kuru maya >1 çay bardağı ılık su >1 tatlı kaşığı toz şeker >500 gram mısır unu >Tuz >1-1,5 su bardağı su >1 çay bardağı zeytinyağı >500 gram temizlenmiş hamsi >1 büyük kase karışık ot (Taze soğan, dereotu, maydanoz, nane, pırasa)   Hamsili ve Otlu Mısır Ekmeği Hazırlanışı: Kuru mayayı 1 …

Devamını oku »

Palamut Tava

  Palamut Tava Malzemeler: > 2 adet büyük boy palamut (Takoz halinde kesilmiş) > 1 su bardağı un > Tuz > Kızartmak için sıvı yağ Kırmızı Soğan Közlemesi İçin: > 2 adet kırmızı soğan > 2 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 dal taze kekik > 1 kahve fincanı nar ekşisi   Palamut Tava Hazırlanışı: Kırmızı soğanları soyup dörde bölün ve …

Devamını oku »

Mantarlı Hamsi Güveci

  Mantarlı Hamsi Güveci Malzemeler: > 500 gram temizlenmiş hamsi > 1 adet kapya biber > 2 adet köy biberi > 1 adet soğan > 4 çorba kaşığı zeytinyağı > 200 gram kültür mantarı > 12-15 adet kiraz domates > 3 diş sarımsak > 1 çorba kaşığı tereyağı Mantarlı Hamsi Güveci Hazırlanışı: Sarımsakları kıyın. Biberleri halka halka, soğanı piyazlık doğrayın. …

Devamını oku »

Kağıtta Deniz Börülceli Hamsi

  Kağıtta Deniz Börülceli Hamsi Malzemeler: > 500 gram temizlenmiş hamsi > 5-6 dal maydanoz > 5-6 dal dereotu > 1 dal dağ kekiği > 1 adet küçük boy kırmızı soğan > 2 çorba kaşığı zeytinyağı > Tuz, taze çekilmiş karabiber > 1 adet limon Deniz Börülcesi İçin: > 2 demet deniz börülcesi > 1 çorba kaşığı sirke > 2 diş sarımsak …

Devamını oku »

Fırında Palamut

  Fırında Palamut İçin Malzemeler: > 2 adet palamut (Fileto halinde) > 1 adet soğan > 1 çorba kaşığı zeytinyağı > Tuz, karabiber Fırında Palamut Sosu İçin: > 1 adet limonun suyu > 1 çay kaşığı hardal > 2 dal taze soğan > 7-8 dal dereotu > 1 çorba kaşığı kapari > 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı > Taze çekilmiş karabiber …

Devamını oku »

Filetto Di Spigola

Malzemeler: > 150 gram fileto deniz levreği > 100 gram bebek patates > 70 gram hindiba > Nane sos Hazırlanışı: Bebek patatesleri elma dilim şeklinde kesin. Biraz suda beklettikten sonra süzüp, eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Daha sonra tepsiye alıp 200 derece sıcaklıktaki fırında 30 dakika pişirin. Taze hindibayı kaynayan suda 5 dakika kadar haşlayıp zeytinyağlı sıcak tavaya alın. …

Devamını oku »

Suzuki Carpaccio

Malzemeler: > 1 demet roka > 1 adet fındık turbu > 1 adet bebe havuç, jülyen doğranmış > 1 tutam taze soya filizi > 100 gram levrek carpacio > 1 çay kaşığı somon yumurtası > 1 çay kaşığı soya sosu > 1 çorba kaşığı susam yağı > 1 çay kaşığı miso macunu > 1 çorba kaşığı Japon sirkesi > 1 …

Devamını oku »